3 leuke bestemmingen voor vakantieparken aan zee

Een vakantiepark aan zee heeft altijd iets extra’s. Uiteraard maakt het een verschil of je in Nederland of Frankrijk op vakantie bent, maar aan zee kun je altijd heerlijk ontspannen, zandkastelen bouwen en genieten van de prachtigste zonsondergangen.

3 leuke bestemmingen voor vakantieparken aan zee

© Pexels.com

1. De Franse Atlantische kust

Meestal is het weer je goed gezind als je een vakantie boekt aan de Frans Atlantische kust. Vaak zijn er ook gezellige vissersdorpjes en grote steden met een rijke historie te bezoeken. Leuke parken zijn onder meer:

  • Residence Cap Marine: dit park ligt in een visserdorpje in Bretagne. ’s Avonds slenter je zo even naar de haven. Zowel de zee als het centrum bevinden zich op loopafstand. Op het park zelf is een zwembad en er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
  • Bluemundo Village Océlandes: een park met veel faciliteiten. Je kunt hier zwemmen, sporten en meedoen met de activiteiten van het animatieteam. Steden die vanaf deze locatie bezocht kunnen worden zijn onder meer Bordeaux, Biarritz of Bayonne.

2. De Franse Westkust

Mensen die veel van historie houden, kunnen in deze omgeving hun hart ophalen. Daarnaast is hier ook veel natuurschoon en op de parken is werkelijk voor elk wat wils. Een kleine greep uit het aanbod:

  • Residentie Les Embruns: een ideaal park voor mensen die genieten van de combinatie fietsen en zee. Het strand bevindt zich op slechts enkele minuten lopen vanaf het park. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltuinen en een tafeltennistafel.
  • Premium Résidence & Spa: het uitzicht over zowel het Franse platteland en de zee is geweldig. De beautysalon, de sauna en de rustruimte zorgen voor de nodige ontspanning. Ondertussen doen de kinderen gezellig mee met de georganiseerde activiteiten.

3. De Duitse kust

Duitsland heeft een geweldig mooie kustlijn. Het voordeel is verder dat deze vakantieparken maar een klein stukje rijden zijn vanuit Nederland. Welke parken zijn onder meer echt een aanrader om te bezoeken?

  • Center Parcs Park Nordseeküste: het hele jaar door is het op en top genieten op dit park. Het zwemparadijs verveelt nooit en zorgt voor urenlang zwemplezier bij jong en oud. Voor de kinderen zijn er veel activiteiten, leuk is ook dat een aantal hiervan worden georganiseerd op het strand. Willen jullie ergens een hapje eten of drinken, dan is er keus in overvloed. Ook het maken van uitstapjes is goed mogelijk vanaf deze locatie. Aanraders zijn onder andere het historisch museum Bremerhaven en het Nedersaksische Waddenmeer (een natuurreservaat).
  • DanCenter Nordseebad Otterndorf: dit park ligt slechts 400 meter van het strand en bezit daarnaast een eigen recreatiemeer. Dat wordt nog lastig kiezen. Op dit meer kan heerlijk gezwommen en gekanood worden. Voor kinderen is water vaak geweldig, maar zijn ze toch uitgezwommen, dan zijn ze van harte welkom in het Avonturenpark.

Voor welke kust je ook kiest, de zee heeft altijd iets moois. Kijk welk park je het meeste aanspreekt. Vind je het belangrijk dat de kinderen worden beziggehouden? Wil je dat er grote steden in de buurt zijn? Bedenk dit voor jezelf en kies een van de prachtige vakantieparken aan zee.

Geef uw mening

*

  |