3 tips om fit te worden voor de vakantie

Voor veel mensen is de vakantie een goede reden om eens naar hun voedings- en bewegingspatroon te gaan kijken. Helaas betekent dit ieder jaar weer stress voordat de zomer begint. Want kun je jezelf straks wel in zwemkleding vertonen na een hele winter snoepen en te weinig bewegen? Om die reden is het belangrijk om het tij te keren. Het is immers niet de bedoeling dat je de weken voorafgaand aan de vakantie ineens keihard moet trainen. Het is beter om gedurende het hele jaar regelmatig te bewegen en goed te eten.

Is het jou dit jaar wéér niet gelukt? Geen probleem! Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om fit (genoeg) te worden voor de vakantie. Hier volgen 3 tips om je op weg te helpen.

© unsplash.com

1.    Fitnessen

Fitnessen in Brussel is gelukkig weer mogelijk. Fitnessen behoort eindelijk weer tot de mogelijkheden. Goed nieuws, want dat betekent dat je heerlijk kunt trainen. Bovendien draagt het ook bij aan een hogere motivatie. Wanneer je maandelijks een x-bedrag moet betalen om te kunnen sporten, ben je ook sneller geneigd om regelmatig van deze diensten gebruik te maken. Dat is dan ook veel verleidelijker dan zelf thuis aan de slag gaan. Hierbij ben je immers al snel geneigd om toch een training over te slaan. Hou jouw motivatie hoog en ga fitnessen. Zo word je niet alleen sneller fit, maar zal je er waarschijnlijk ook nog eens veel meer plezier in krijgen.

2.    Stel realistische doelen

Wees je er van bewust dat je niet in enkele weken volledig afgetraind zult zijn. Hoe hard je hier ook aan zou werken. Daarom is het van essentieel belang om realistische doelen te stellen. Anders stel je jezelf bijna altijd teleur. Bedenk daarnaast ook goed dat je er niet op en top fit uit hoeft te zien voordat je je in zwemkleding ‘mag’ vertonen. Ieder lichaam is geschikt voor zwemkleding. Mensen komen in alle soorten en maten. Dat is niets om je voor te schamen. Bedenk bovendien ook goed dat mensen waar jij een voorbeeld aan neemt, zich waarschijnlijk net zo onzeker voelen. Het is beter om je zekerder te voelen over jouw eigen ik, dan om je eeuwig te schamen voor hetgeen wat anderen zien. Zorg ervoor dat je fitter wordt voor je eigen gezondheid of omdat jij je daar prettiger door voelt, maar doe dit zeker nooit voor anderen.

3.    Pas ook je voedingspatroon aan

Het heeft weinig zin om veel meer te bewegen als je ondertussen gewoon ongezond blijft eten. Ongezonde voeding draagt immers bij aan een slechtere gezondheid en dus ook een minder fit gevoel. Daarom zal je je voedingspatroon wel aan moeten passen om fitter te kunnen worden. Wanneer je veel aan fitness doet, is het verstandig om met name veel proteïnes tot je te nemen. Dit kan in de vorm van proteïneshakes, gevogelte, melk en kaas.

Geef uw mening

*

  |