4 x de mooiste badplaatsen aan de Nederlandse kust

Heerlijk uitwaaien in het najaar, of, als het even kan, lekker nazomeren aan zee? Dat is altijd een uitstekend idee! Aan de kust ervaar je ongeacht het seizoen altijd direct dat echte, ultieme vakantiegevoel. Heb jij alle Belgische kustplaatsen al eens gezien, en ben je toe aan iets anders? Vertrek dan richting onze noorderburen en laat je verrassen door de vier mooiste badplaatsen aan de Nederlandse kust!

© pixabay.com

Noordwijk aan Zee

Wil jij naar het strand, maar kan je wat bloemenpracht ook wel waarderen? Dan is een hotel in Noordwijk aan Zee perfecte bestemming voor jou! Deze kustplaats valt onder Noordwijk in de provincie Zuid-Holland, en heeft alles in huis voor een fantastisch uitje aan de Nederlandse kust. Maak eindeloze wandelingen over de lange kusstrook en neem af en toe een welverdiende pauze bij een van de gezellige strandtenten. Deze ‘bloemenbadplaats’ is ook nog eens het perfecte startpunt voor jouw ontdekkingstocht door de Hollandse Bollenstreek, mocht je naast het strand en de zee ook nog wat anders willen zien.

Domburg

De Zeeuwse kust is ook een absolute toeristische topper. Wat wil je ook: je vindt hier de breedste en schoonste stranden van heel Nederland! Denk bijvoorbeeld eens aan Domburg, de oudste kustplaats van de provincie. Dit charmante dorp weet al sinds de zeventiende eeuw vele toeristen te trekken, onder meer vanwege het gezellige centrum, het mooie strand én de heilzame werking van het zeewater. Ook kunstenaars weten deze kustplaats van oudsher uitstekend te vinden: het prachtige licht laat hen de mooiste landschappen schilderen.

© pixabay.com

Scheveningen

Jouw uitje aan de Nederlandse kust combineren met een stedentrip? Zet dan koers richting Scheveningen, misschien wel de bekendste Hollandse badplaats. De pier, het gezellige strand en de enorme rij gezellige strandpaviljoens zorgen ervoor dat hier genoeg te zien en beleven valt. Bovendien vind je hier ook het AFAS Circustheater, een casino en zeeaquarium Sea Life. Daarnaast ben je vanuit Scheveningen binnen een mum van tijd in het historische centrum van schitterend Den Haag, waar je ongetwijfeld een onvergetelijke stedentrip beleeft. Maak kennis met het wereldberoemde Meisje met de parel in het Mauritshuis, bezoek Madurodam en shop je suf in de winkelstraten. Overnachten in Den Haag? Dat is de perfecte combinatie tussen strand en stad!

Vlieland

Voor wie liever de rust op zoekt is Vlieland the place to be. Dit Waddeneiland is werkelijk schitterend en door het kleinschalige karakter schakel je hier moeiteloos tussen strand en natuur. Dat geldt trouwens voor meer van de Nederlandse Waddeneilanden, die elk seizoen een unieke vakantie-ervaring te bieden hebben

Geef uw mening

*

  |