5 tips om te doen aan de Belgische Kust

Vakantie doorbrengen aan de Belgische kust? Of gewoon een dagje naar het strand? De Vlaamse kust heeft veel te bieden. Een fijne wandeling langs het strand, een bezoek aan één van de vele mooie steden of misschien een bezoek aan een museum of pretpark. Waar kies jij voor? Doe alvast wat inspiratie op, met deze top 5.

© Pixabay.com

1. Oostende
Prachtige stranden, een mooie boulevard, cultuur, natuur…Oostende heeft het allemaal! Kunstliefhebbers kunnen in deze stad hun hart ophalen. Mu.Zee moet zeker op jouw verlanglijstje staan. Wandel je liever in de buitenlucht? Dan is een bezoek aan Fort van Napoleon of de Atlantikwall echt voor jou weggelegd. Duik de geschiedenis in en loop langs de kanonnen en bunkers die overgebleven zijn. Ga je liever winkelen? Verken dan het centrum van deze badstad.

2. Plopsaland De Panne
Ben je met de kinderen op stap? Met een bezoek aan Plopsaland De Panne zal jij ze meer dan gelukkig maken. Laat ze lekker ravotten in de speeltuin, hop van de ene naar de andere attractie en vergeet niet de show van Bumba, K3, Samson en Gert of Kabouter Plop te bezoeken. Je sluit de dag natuurlijk af met een frietje en met slapende kinderen op de achterbank rijd je met een voldaan gevoel naar huis.

3. Beaufort Beeldenpark aan Zee
Een echte aanrader voor als het mooi weer wordt. Ieder jaar verandert de Belgische kust in een groot beeldenpark. Iedere badplaats doet mee aan dit evenement en in elke stad tref je unieke beelden, objecten en installaties aan. Met een wandelgids in de hand kan jij een route volgen die langs jouw favoriete kunstwerken leidt. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

4. Knokke
In de kustplaats Knokke moet je zijn als je houdt van luxe stranden, winkels en casino’s. Ben je echter sportief aangelegd? Ook dan zit je hier goed. Beoefen één van de vele watersporten die aan de boulevard aangeboden worden. Na alle inspanning neem je plaats op een terras voor een stevige lunch en een glaasje champagne. Liever op een rustige manier de stad verkennen? Stap dan in het boemeltreintje die je langs de promenade rijdt. Ben je meer een natuurliefhebber? Bezoek dan natuurreservaat ’t Zwin.

©commons.wikimedia.org

5. Oostduinkerke
Wil je een badplaats bezoeken om vooral van de natuur te genieten? Dan moet je absoluut naar Oostduinkerke gaan. Deze badplaats staat namelijk bekend om zijn natuur. Maak een wandeling door de duinen of leer meer over de lokale visserij in het Nationaal Visserij Museum. Wist je dat in Oostduinkerke garnalen nog steeds worden gevangen met een paard die een sleepnet achter zich aan trekt? Ook Heemkudig museum Florishof is een bezoek meer dan de moeite waard.

Tip: blijf een paar dagen aan de Belgische Kust en overnacht met korting bij Landal

Geef uw mening

*

  |