6 tips voor het ultieme dagje strandplezier

Een dagje strand is natuurlijk heerlijk om in te plannen. Als het lekker weer is, is er niet veel dat relaxter is dan een strandbezoek. Natuurlijk kun je de hele dag op een handdoek liggen om bruin te bakken. Maar er zijn ook andere manieren om een stranddag tot een onvergetelijk ervaring te maken. Lees snel verder en ontdek de beste 6 tips voor het dagje ultiem strandplezier!

© unsplash.com

1. Ga een keer kitesurfen

Misschien heb je het nog nooit gedaan, misschien heb je er al wel ervaring mee: lekker kitesurfen langs het strand. Kitesurfen is zeer enerverende watersport, waarbij je door een vlieger over het wateroppervlakte wordt getrokken terwijl je op een plankje (ofwel een kleine surfboard) staat. Als je eenmaal ontdekt heb hoeveel fun kitesurfing te bieden heeft, ben je binnen no time verslaafd aan deze uitdagende activiteit! Naast een kite board is ook een handige kite boardbag onontbeerlijk.

2. Verwen je zelf met een overheerlijk diner in ene strandrestaurant

Na een dagje zonnen, zwemmen of kitesurfen, is er niks lekkerders dan jezelf te belonen met een heerlijk diner in een goed strandrestaurant. Veel strandrestaurants en strandtenten hebben heerlijke gerechten, zoals vismenu’s, specialiteiten uit de regio en heerlijke soepen. En die ontdek je alleen maar als je op of bij het strand gaat eten. Neem er een wijntje of biertje bij en je hebt de garantie op een heerlijke culinaire afsluiter van je stranddag.

3. Neem een beachball-set, voetbal of volleybal mee

Een dagje strand kan heerlijk zijn, als je de tijd neemt om lekker te sporten. Dat hoeft echt niet op topniveau. Een leuk potje beachball, een volleybalwedstrijdje met vrienden of vrienden of lekke voetballen met je zoon: het zorgt voor een hoop extra sfeer en is nog gezond ook!

4. Varen met een bananenboot of een jetski

Houd je van snelheid en actie. Dan is er op veel stranden het nodige te doen, naast bijvoorbeeld het kitesurfen dat we eerder al noemden. Een bananenboot pakken, waarmee je achter een motorboot hard door het water raast, is een van die leuke activiteiten. Pak je liever zelf het roer ter hand? Dan kun je er ook voor kiezen om een of meer jetski’s te huren en lekker door het water te crossen.

5. Parachutespringen bij het strand

Op diverse plekken in Nederland, maar ook in het buitenland, kun je in de buurt van het strand parachutespringen. Denk bijvoorbeeld aan het Waddeneiland Texel. Een sprong nabij het strand is een unieke ervaring. Je ziet de kustlijn dichterbij komen en kunt kilometers ver kijken. En dat geeft een enorme kick!

6. Laat je lekker masseren

Is er op of bij het strand dat je bezoekt een wellnesscenter of de mogelijkheid om een massage te ondergaan? Grijp die kans dan met beide handen aan. Na een heerlijke stranddag een ultieme massage ondergaan, is een van de meest fijne ervaringen die je kunt beleven!

Geef uw mening

*

  |