7 redenen om te kiezen voor de Belgische kust

Aan de Belgische kust is het het hele jaar door aangenaam om te vertoeven. Tijdens de zomermaanden om te bruinen en te flaneren op de zeedijk, in de najaars- en winterperiode om uit te waaien en je hoofd leeg te maken. Je kan met volle teugen genieten van kilometerslange stranden, indrukwekkende cumuluswolken en een rustgevende golfslag, om op het einde de dag af te sluiten met een culinair toetje en een overnachting aan zee. Het maakt je “staycation” gevoel helemaal compleet. Hieronder lees je 7 redenen en tips waarom de Belgische kust een ideale vakantiebestemming is.

Het Zwin

© commons.wikimedia.org

Tip 1: Genieten van de natuur

De Belgische kust is de ideale biotoop voor natuurliefhebbers en natuurfotografen. Veruit het bekendste en meest populaire natuurreservaat is het Zwin in Knokke-Heist. Maar ook de oudste Belgische natuurreservaten de Westhoek van De Panne en De Blekker van Koksijde springen het meest in het oog. In Nieuwpoort in de IJzermonding kan je met de regelmaat van een klok zeehonden spotten.


Boek online vanaf €39 voor 2 personen per nacht.
Promo
De leukste hotels aan de Belgische kust vind je hier!
Promo
Wellness, kindvriendelijk, luxe, ... Ontdek het aanbod.
Promo

Tip 2: Het slechte weer hoeft geen spelbreker te zijn

Regen kan misschien een grote spelbreker zijn, maar ook in die barre weersomstandigheden biedt de kust heel wat ontspanningsmogelijkheden. Zo kan je de onderwaterwereld Sealife in Blankenberge gaan bezoeken. Of nog eens een vintage bioscoop bezoeken zoals dat tientallen jaren geleden het geval was. Cinema Rio in De Haan is klein en gezellig. Voor het hele gezin is er uiteraard Plopsaqua in De Panne.

Tip 3: Laat je Bourgondisch verwennen

Keuze voldoende voor de Bourgondische types die zich wil laten verwennen. De restaurants en brasseries hebben uiteraard verse visspecialiteiten op de kaart staan. Maar op culinair vlak biedt de kusthoreca voor elk wat wils. Van een puntzak frieten van de frituur, pita gerechten tot sterrenrestaurants. Restaurants met zeezicht doen je watertanden.

Oostende

© Hotelspecials.be

Tip 4: Shoppen is nooit ver weg

Wie houdt van shoppen, komt ruimschoots aan zijn of haar trekken. Fashionista’s gaan wellicht hun hart verliezen in Knokke. Talrijke boetieks afschuimen in de winkelstraten is meer dan een leuk tijdverdrijf. Knokke kreeg jaren geleden de bijnaam ‘Petit Paris’. Het lost die verwachtingen helemaal in. Maar de hele kustlijn heeft ook talloze boetiekjes. De Kapelstraat in Oostende en de Zeelaan in Nieuwpoort moeten nauwelijks onderdoen voor het mondaine Knokke.

Tip 5: Het is een paradijs voor de kinderen

Een vakantie aan de Belgische kust met het hele gezin zorgt vooral voor de kinderen nooit voor een saaie beleving. Verveling slaat nooit toe. Er zijn voldoende activiteiten aanwezig waarbij de uren voorbijvliegen. Zandkastelen bouwen, ravotten op het strand, Plopsaland in De Panne om Samson en K3 te zien … de mogelijkheden zijn oneindig.


Boek online vanaf €39 voor 2 personen per nacht.
Promo
De leukste hotels aan de Belgische kust vind je hier!
Promo
Wellness, kindvriendelijk, luxe, ... Ontdek het aanbod.
Promo

Tip 6: Glühwein in de winter

Van De Panne tot Koksijde: het hele jaar door worden er themagerichte attracties voorzien. Tijdens de wintermaanden hebben vooral de kerstmarkten en ijspistes met de traditionele glühwein heel veel bijval bij de toeristen. In de zomerperiode zijn er heel veel festivals met vaak hele grote namen op de affiche. De maand november leent zich om de natuurreservaten onder begeleiding te verkennen.

Tip 7: Hotelaccommodaties voor elke prijs

Het overnachten aan zee kan van goedkoop tot dure hotels volgens ieders portemonnee. Heel veel hotels bieden eveneens een wellnesscenter aan in hun arrangement. Ook de kindvriendelijke slaapgelegenheden groeien gestaag met verschillende goedkope formules.

Geef uw mening

*

  |