Belgium Pier Blankenberge

De Belgium Pier in Blankenberge is zonder twijfel een van de meest kenmerkende gebouwen van de badstad. Het unieke bouwwerk is in feite een wandelbrug in zee en telt maar liefst 350 meter. Het monumentale ronde gebouw aan het uiteinde van de pier is daarbij een echte toeristische trekpleister en misschien wel het centrum van het sociale gebeuren in Blankenberge. Een bezoekje aan Blankenberge is dan ook niet volledig zonder een bezoekje aan de Belgium Pier.

Belgium Pier Blankenberge

Een vleugje geschiedenis

De Belgium Pier in Blankenberge werd gebouwd in 1894 en bestond op dat moment volledig uit gietijzer. Jammer genoeg brak toen de Eerste Wereldoorlog uit en staken de Duitsers het bouwwerk in brand. In 1933 werd toen besloten tot de heropbouw van de Pier maar deze keer in beton. Zo gezegd, zo gedaan en aldus zag de Belgium Pier het levenslicht. In 2003 ten slotte werd het bouwwerk volledig verbouwd om beter tegemoet te komen aan de moderne tijd en het geheel wat veiliger te maken.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

De mogelijkheden

Het iconische ronde gebouw aan het einde van de 350 meter lange Belgium Pier staat er niet enkel voor de show. Het gebouw heeft wel degelijk een functie en daarbij zelfs verschillende. Welke dan? In het Belgium Pier gebouw is een heus visrestaurant gevestigd waar je kan genieten van een gastronomisch verantwoorde maaltijd. Hou je het liever wat lichter? Dan zal het je zeker interesseren dat er ook een brasserie te vinden is in de constructie. Het gastronomisch genot houdt overigens nog niet op. Met het concept Place2cook kan je in het iconisch gebouw genieten van een maar liefst 3,5 uur durend walking dinner.

Niet enkel op gastronomisch vlak is het Belgium Pier gebouw een echte schot in de roos. Het is ook een uitstekende locatie voor feesten. Stel het je voor. Letterlijk boven de wateren van de Noordzee met een onverslaanbaar vergezicht een receptie van jewelste organiseren. Het kan! Het Belgium Pier gebouw is te boeken voor Private events, bedrijfsevents tot zelfs af te huren voor heuse trouwfeesten ook. Wil je zeker zijn van een onvergetelijke huwelijksdag? Dan is dit zeker iets voor jou.

Pier Blankenberge

De zomer is natuurlijk een periode om te genieten van het leven. Vanzelfsprekend telt dit dan ook voor de activiteiten die georganiseerd worden in het Belgium Pier gebouw. De ene na de andere zwoele zomerparty passeert de revue en verwacht jou op de gastenlijst. Waarom je zou kiezen voor een feestje in het ronde gebouw? Ben jij dan ooit al eens gaan feesten 365 meter in de zee?

Animatie er rond

Even van de Pier afstappen? Dan is de hele Blankenbergse strandlijn je speeltuin! Bovendien kan je ook even heerlijk stoom afblazen door een ritje te wagen in de autodroom die om en onder de Belgium Pier gebouwd is. Op dit leuke racecircuit kan je genieten van een zorgeloze Go Kart Race zonder je te moeten zorgen maken over die vervelende voetgangers die op de dijk altijd in je weg lopen.

Kortom: de Belgium Pier is een toplocatie om wat zomertijd in door te brengen!

Geef uw mening

*

  |