Bib Gourmand 2015: lekker eten aan de kust

U combineert een bezoek aan de zee graag met een gezellig diner in een restaurant? Dan zal u blij zijn met de Bib Gourmand 2015. Michelin geeft dit label aan restaurants die voor minder dan €37 kwalitatieve menu’s serveren. Bovendien moet er gewerkt worden met seizoensgebonden producten.

Omdat alle keukenstijlen opgenomen worden, krijgt u een zeer gevarieerd aanbod van leuke adresjes. U houdt van de klassieke, Italiaanse, innovatieve … keuken? Maar vooral van een goede prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is dit boekje een echte aanrader.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

restaurant toi moi et la mer

En dit jaar brengt Michelin een editie om duimen en vingers bij af te likken. Maar liefst 285 restaurants werden opgenomen. Daarvan zijn er 57 nieuwkomers. In België hebben we nu 160 Bib Gourmand restaurants. 35 daarvan zijn nieuw in de lijst. Het extra goede nieuws? U vindt er 4 aan de kust!

Casanova (De Haan)
In Casanova vindt u al het goede dat de zee biedt, vergezeld van een zalige zuiderse toets. Kies één van de heerlijke menu’s of bestel à la carte. Niet echt een visliefhebber? Ook vlees en gevogelte worden geserveerd. Vegetariërs vinden hier ook zeker hun zin.

Website: www.casanova-dehaan.com

restaurant casanova

Kok sur Mer (Vlissegem)
De zaakvoeders van dit gezellige restaurants hebben een indrukwekkend palmares. Ze leerden de kneepjes van het vak van de besten. Met Wout Bru en de Karmeliet op hun cv, heeft u vast al door dat een bezoek aan Le Kok sur Mer geen teleurstelling wordt.

Website: www.lekoksurmer.be

restaurant kok sur mer

De Huifkar (Koksijde)
Vis, vlees, gevogelte …chef Ronny weet alles om te toveren tot heerlijke gerechten. De kreeft met citroenboter heeft een uniek recept en is daarom de topper van het huis. Fan van wild? Dan zal u smullen van de fazant, patrijs of reebok. Wat u ook kiest, u kan steeds rekenen op omvangrijke porties.

Website : www.dehuifkar.be

restaurant de huifkar

Toi, Moi et la Mer (Oostende)
Toi, Moi et la Mer serveert een Franse, mediterrane keuken waarin u steeds seizoensgebonden producten terugvindt. Dat chef Christophe Snauwaert talent heeft, bewijzen de vele prijzen die hij kreeg. Zo werd hij in 1997 laureaat Juniorkok van België en in 2008 Jong Keukengeweld.

Website: www.toimoietlamer.be

toi moi et la mer2

Meer restaurants ontdekken? De Bib Gourmand 2015 is te koop sinds 6 november voor €15,95.

Geef uw mening

*

  |