Bredene: meer dan enkel naaktstrand

De Belgische kustgemeente Bredene is natuurlijk voornamelijk bekend geworden door het befaamde naaktstrand waar de naturisten en anderen onder ons zonder problemen zonder kleren de dag door kunnen brengen. Daarnaast is de grote aantrekkingskracht van Bredene vanzelfsprekend de zee, het strand en het uitgebreide duinengebied die de concurrentie met eender welk duinengebied aan de Belgische kust aankan. Dat wilt echter niet zeggen dat Bredene niet meer biedt aan toeristen dan enkel deze zaken. Een vakantie naar Bredene kan immers gevuld worden met nog heel wat andere leuke activiteiten. Welke deze zijn? We zetten ze even op een rijtje!

Bredene_ meer dan enkel naaktstrand

Leuke bezienswaardigheden
De gemeente telt een aantal leuke bezienswaardigheden waar je je prachtig kunt vermaken als het weer eens een dagje tegenzit of als het strand nu wel echt even voldoende bezocht is. Zo kan je een bezoekje brengen aan de Watertoren van Bredene. Vanop dit authentieke gebouw kan je genieten van een schitterend vergezicht over het unieke duinenlandschap, Bredene zelf en het omliggende polderlandschap. Daarnaast is ook de Visserskapel van Bredene een bezoekje waard. Al sinds het begin van de 18de eeuw is deze Visserskapel een befaamde bedevaartsplaats voor heel wat vissers. Dompel je dan meteen ook helemaal onder in de echte kustsfeer hier!


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

De tuinen van Bredene
Een echte fan van fauna en flora? Dan zijn de Dahliatuinen van Bredene ongetwijfeld een schot in de roos. In de zomerperiode is de tuin overigens nog eens zo mooi gezien dit mooi samenvalt met de bloeiperiode van de Dahlia’s. De Dahliatuinen zijn vrij te bezichtigen op elke dag van de week en het weekend!

Liever richting het recreatiedomein Grasduinen? Op deze groene plek net tussen de verschillende campingzones van Bredene kan je heel wat mogelijkheden terugvinden om sportief uit de hoek te komen. Even de sportieve uitspattingen beu? Er valt in het recreatiedomein ook heel wat streekeigen fauna en flora te bezichtigen.

Meer een fan van door mensenhanden gemaakte bijzonderheden? Dan is de beeldentuin Bredene het adres om te zijn. De beeldentuin André Huygebaert biedt heel wat schitterende werken en beelden in diverse materialen. Terracotta, brons en marmerbeelden wachten je op in deze beeldentuin. Liefhebbers zijn dagelijks gratis welkom!

Bredene strand

Het heemkundig Museum Turkeyenhof
Wat cultuur opsnuiven? Dan moet in het heemkundig Museum Turkeyenhof zijn. Daar valt een exclusieve en uitgebreide verzameling noordzeeschelpen, mammoetresten en fossielen te bewonderen. De locatie zelf is ook al bijzonder: het museum valt terug te vinden in een prachtige gerestaureerde hoeve stammend uit 1737.

De uitvalsbasis
Bredene is ook uitstekend gelegen als uitvalsbasis richting enkele van de omringende steden en gemeenten. Zo kan je zonder enig probleem via Bredene de bezienswaardigheden van Oostende, De Panne, De Haan en Koksijde bereiken. Zo valt Plopsaland De Panne binnen afzienbare tijd te bereiken en ook de Oostendse troeven zijn binnen het half uur bereikbaar. Sunparks De Haan is dan weer waar je moet zijn om heel wat waterpret te beleven in dit tropisch zwembad.

Kortom: Bredene is een ideale plek om een weekje zomer te beleven. Je zult je geen moment vervelen!

Geef uw mening

*

  |