Budgetvriendelijke vakantie? Ga kamperen!

Kamperen is opnieuw hip en trendy. En dan hebben we hier niet over vlug een pop-up tent neergooien op een festivalcamping. Of een kant-en-klaar all-in verblijf boeken in een luxe glamping-tent met alle comfort van een hotelkamer, maar dan onder een tentzeil. Nee, wil je je vakantie toch iets budgetvriendelijker houden? Wil je wel even weg van alle luxe en genieten van de vrije natuur en het buitenleven? Dan is kamperen de perfecte oplossing. En de kinderen vinden het geweldig!

© pixabay.com

Om met een tent op vakantie te trekken heb je ook niet erg veel nodig en al zeker niet het duurste materiaal. Zolang je niet naar de vriestemperaturen op de Noordpool trekt of richting Zuidoost-Azië in het regenseizoen, kan je met een goedkope tent en slaapzak al heel wat leuke vakanties beleven. Maar wat heb je dan zeker nodig voor een geslaagde vakantie? 

Een tent uiteraard! 

Je kan perfect zonder tent kamperen en in de open lucht slapen, maar dat is voor velen waarschijnlijk een brug te ver. Die tent hoeft geen superdeluxe, grote tent te zijn. Als het weer meezit, dient ze toch alleen maar om in te slapen. De rest van de tijd zit je gewoon lekker buiten. Pop up tenten zijn heel erg in en makkelijk op te zetten. Inpakken vraagt wat meer oefening en zorgt vaak voor heel wat hilariteit. Maar wanneer je de techniek eenmaal onder de knie hebt, is het wel een manier om indruk te maken. 

Een degelijke luchtmatras

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust. Slapen in een tent is vaak al een hele stap buiten de comfort zone, dus dan kan je maar beter zorgen dat je dat gevoel van een echt bed zo goed mogelijk evenaart. Luchtmatrassen zijn daarbij dan zeker een beter alternatief dan een flinterdun slaapmatje. Let er wel op dat de luchtmatras die je kiest ook effectief in je tent past. Je zal niet de eerste zijn die moet vaststellen dat het volume van een opgeblazen luchtmatras niet past in dat kleine tentje. 

Een goede slaapzak

In een tent kan het behoorlijk afkoelen ’s nachts. Een degelijke slaapzak is dus onmisbaar wanneer je gaat kamperen. Slaapzakken kunnen ook een stevige hap uit je budget nemen, zeker als je voor een donzen exemplaar gaat waarmee je bij wijze van spreken aan de Noordpool kan overleven. Gelukkig bestaan er ook meer budgetvriendelijke alternatieven die zeker goed genoeg zijn voor een kampeervakantie in de zomer.

Geef uw mening

*

  |