Op reis naar de kust in Amerika? Let op dat je een Esta hebt!

De Verenigde Staten zijn voor heel wat mensen een echte droombestemming. Wat veel mensen echter niet weten is dat een afreis richting het land van hun dromen wel wat administratie vereist. Zo is een ESTA, of ook wel Electronic System for Travel Authorization, een verplichting voor een reis richting de Verenigde Staten. De ESTA is geldig voor een bezoek van maximaal 90 dagen en is bedoeld voor zakenreizen of toeristische bezoekjes. En ja: ook als je gewoon op doorreis bent heb je de ESTA wel degelijk nodig.

© Pexels.com

De cijfers

Een aangevraagde ESTA is 2 jaar geldig tenzij je paspoort voor die datum vervalt. Is je paspoort verlopen of de termijn van 2 jaar verstreken? Dan dien je een nieuwe ESTA aan te vragen. Tijdens de geldigheidsduur van de ESTA mag je zo vaak je wenst richting de VS reizen met een maximum van 90 dagen per bezoek. Let wel op: een ESTA is geen garantie dat je daadwerkelijk toegang hebt tot de VS: de plaatselijke douane kan nog altijd anders beslissen.

Hoe aan te vragen?

Een ESTA kan je via een website als esta-aanvragen.nl gemakkelijk aanvragen en behelst vijf stappen. Ten eerste: noteer correct jouw persoonsgegevens. Vervolgens is het belangrijk om te controleren dat jouw paspoort geldig blijft tijdens het verblijf in de Verenigde Staten. Bij de derde stap (die overigens geen verplichting is) vul je jouw werkgeversgegevens in. Daarna wordt er verzocht om een contactpunt of adresgegevens in te vullen waar je eventueel te bereiken bent tijdens de trip. Ook dit is echter niet verplicht. De laatste stap ten slotte zijn enkele algemene veiligheidsvragen betreffende je verleden en je gezondheid. Het spreekt voor zich dat deze stap wel verplicht is maar daar hoef je je geen zorgen over te maken: alle gegevens hier ingevuld zijn strikt vertrouwelijk.

Wees er op tijd bij

In principe kan je op zo goed als elk moment een ESTA aanvragen voor een reis richting de Verenigde Staten. Wel wordt aangeraden om dit vast en zeker op voorhand te doen en minimaal 72 uur voor je vertrekt. Hoe komt dit dan? Omdat de regering van de Verenigde Staten in principe 72 uur kan nemen voor ze reistoestemming geven. In de regel wordt die toestemming echter wel binnen de paar uur gegeven maar het is toch iets om mee rekening te houden. Dien je een aanvraag in via Esta-aanvragen.nl? Dan kan je rekenen op extra hulp en enkele voordelen. Zo zijn er talloze betalingsmogelijkheden en wordt de ESTA verklaring ook per post aangeboden. Bovendien krijg je een goede maand voor jouw ESTA afloopt een waarschuwing en wordt alles altijd dubbel gecontroleerd.

Voor meerdere personen

Ook handig als je met enkele vrienden of de familie gaat: het is mogelijk om voor verschillende personen een ESTA aan te vragen. Daarbij spreekt het voor zich dat alle persoonsgegevens wel volledig moeten kloppen en er voor iedere persoon afzonderlijk ook een ESTA reistoestemming moet aangevraagd worden. Wil je een leuke, zorgeloze reis richting de VS? Wacht dan nog te lang met jouw ESTA-aanvraag!

Hier vindt je alvast meer informatie over een visum voor Amerika.

Geef uw mening

*

  |