Daguitstap De IJzermonding Nieuwpoort

Een natuurreservaat met een zeldzame rijkdom aan fauna en flora die, behalve in het Zwin, in België zijn gelijke niet vindt.Het zoete water van de IJzer, de enige rivier in België die rechtstreeks in de Noordzee mondt, vermengt er zich met het zilte zeewater.

De IJzermonding Nieuwpoort

Door de getijdenwerking heeft er zich een enig slikken- en schorrengebied gevormd, een ideale voedingsbodem voor een rijke variëteit aan bodemdieren zoals wormen, slakken, wieren, schelpen en kreeftachtigen…Geen wonder dat waadvogels van allerlei pluimage zoals de scholekster, de bonte strandloper en de wulp hier bij laag tij hun kost komen bijeen scharrelen.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

De IJzermonding Nieuwpoort landschap

De voortdurende wisselwerking tussen zout en zoet water in de Ijzermonding schept tevens een bijzonder biotoop, gekenmerkt door zoutminnende planten zoals de zeekraal, de zeeweegbree en de lamsoor.

IJzermonding Nieuwpoort

Bereikbaarheid:

  • Met de wagen: de Ijzermonding ligt in Nieuwpoort. Je kan parkeren op het einde van de Halve Maanstraat.
  • Met de kusttram: Neem de halte YMCA (nummer 22 – Lombardsijde) via de Schorrebloemstraat, de Kustweg en de Halvemaanstraat. Het is nog 10 minuten wandelen naar de IJzermonding.

Plant u een dagje Nieuwpoort? Hier zijn alvast enkele andere mogelijkheden:

Reacties

  1. Kunnen wij met een groep van een 15 tal mannen de sfeer opsnuiven op zaterdagmorgen in de vismijn. We willen dan op 1 of andere manier een paar kg garnalen kopen om dan later op de dag te pellen aan ons vrouwtjes te serveren.

Geef uw mening

*

  |