Daguitstap De Vismijn Nieuwpoort

De stedelijke vismijn werd in twee fasen gebouwd. Het oorspronkelijke gebouw kwam er in 1952. In 1972 werd ze uitgebreid tot de grootte die ze vandaag heeft. De vismijn heeft twee functies.

Vismijn Nieuwpoort aanlegsteiger

De eerste functie is natuurlijk de verkoop van verse vis aan vishandelaars. Deze vis komt uit de Noordzee en meer specifiek de gebieden kust en west. Schepen die vissen op gebied kust zijn maximum 48 uur op zee. Schepen op gebied west blijven ongeveer 5 dagen weg.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Vismijn Nieuwpoort

De visveiling opent iedere dag om 7 of 8 uur. Als je de sfeer van de vismijn wil komen opsnuiven, doe je dit best op maandag, woensdag en vrijdag. Je kan ook altijd kiezen voor een geleide rondleiding. Verschillende zalen in het gebouw doen dienst als expositieruimte of als feestzaal.

Vismijn Nieuwpoort leeg

Weet je trouwens waarom het gebouw de “vismijn” genoemd wordt? Wie vroeger vis wou kopen, riep “mijn”. Vandaag wordt dit niet meer gedaan maar maakt men gebruik van een elektronische klok. Zo kunnen de handelaars zelfs van thuis uit dagverse vis aankopen.

U merkt het al: een bezoek aan de vismijn is zeer leerrijk en mag dus niet ontbreken tijdens een verblijf in Nieuwpoort.

Plant u een dagje Nieuwpoort? Hier zijn alvast enkele andere mogelijkheden:

Geef uw mening

*

  |