Daguitstap Delvaux Museum Koksijde

Het museum Paul Delvaux, ondergebracht in het idyllische decor van ‘Het Vlierhof’ en genoemd naar de wereldvermaarde meester Paul Delvaux (°1897-†1994), opende in 1982 zijn deuren en geeft een beknopt overzicht van de verzameling van de Stichting Paul Delvaux.

delvaux museum Koksijde

Een bezoek aan het museum Paul Delvaux is een ervaring op zich: ze dompelt de bezoeker onder in de eigen leefwereld van deze boeiende kunstenaar. Nergens ter wereld bracht men immers zoveel werken van ’s werelds bekendste twintigste-eeuwse, surrealistische schilder samen.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

delvaux museum schilderijen

Aan de hand van een unieke verzameling schilderijen, objecten, e.a. worden het leven en de evolutie van het werk van Paul Delvaux in een intiem kader geïllustreerd. Persoonlijke bezittingen en dierbare souvenirs wisselen hier af met de grootste meesterwerken. Delvaux’ bewondering voor de vrouw en het weemoedig verlangen naar treinen en stations dat zijn werk kenmerkt, komen in dit museum ruim aan bod. Die nimmer aflatende passie voor het spoor komt tot uiting in de talrijke maquettes van trams en treinen die men er aantreft en die in opdracht van de kunstenaar zelf werden vervaardigd.

delvaux museum tuinen

In 1997 werd het museum uitgebreid met een ondergrondse nieuwe zaal n.a.v. de 100ste verjaardag van deze internationaal bekende schilder.

Contact

 • Adres: Paul Delvauxlaan 42, Sint-Idesbald
 • Telefoon: +32 (0)58 52 12 29
 • Fax: +32 (0)58 52 12 73
 • E-mail info@delvauxmuseum.com

Openingsuren

 • April t.e.m. september: dinsdag t.e.m. zondag: 10u30 – 17u30
  (open op feestdagen)
 • Oktober t.e.m. december: donderdag t.e.m. zondag: 10u30 – 17u30
  (open op feestdagen, behalve op kerstdag en nieuwjaar)
 • Gesloten: na de kerstvakantie tot aan de paasvakantie

Plant u een dagje Koksijde? Hier zijn alvast enkele andere mogelijkheden:

Geef uw mening

*

  |