Daguitstap natuurcentrum Het Zwin Knokke

Het Zwin is een prachtig natuurreservaat vlakbij de badplaats Knokke. Het gebied is eigendom van de Vlaamse overheid en ligt over een kustlengte van ongeveer 2,3 kilometer op Belgisch-Nederlands grondgebied. 125 ha van het domein ligt in België en 33 ha in Nederland. De totale oppervlakte van het Zwin bedraagt 158 ha.

Aan de grens van België en Nederland komt bij vloed Noordzeewater in het natuurreservaat. Het zoute water van de Noordzee zorgt ervoor dat de twee verschillende biotopen van het Zwin wel of geen plantengroei hebben. In het slikkengebied groeien geen planten terwijl de schorren een prachtige diversiteit aan flora kennen.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

zwin2
Het Zwin werd vernieuwd en de slogan waar het natuurgebied voor wil staan, is “een internationale luchthaven voor vogels”. De verschillende biotopen trekken een groot aantal van verscheidene vogelsoorten aan: de ooievaar, tureluur, wulp, kluut en lepelaar zijn maar enkele van de te bewonderen vogels.

ooievaar_zwin

Dat de dieren er graag vertoeven, is niet onbegrijpelijk want het reservaat is een belangrijke plaats voor hen. Zij komen naar het Zwin om te rusten, voedsel te zoeken en hun eieren uit te broeden. Wie de vogels wil bewonderen, kan dat doen vanop de wandeldijk. Zo worden de dieren niet gestoord tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Wie houdt van de natuur en graag even tot rust komt, moet zeker eens een bezoekje aan het Zwin brengen.

Openingsuren:
• Elke dag: 9u30 tot 16u00
• Op maandag gesloten

Contact:
• Adres: Graaf Léon Lippensdreef 8, B-8300 Knokke-Heist
• Telefoon: + 32 (0)50 60 70 86
• Fax: + 32 (0)50 62 20 00
• E-mail: info@zwin.be

Plant u een dagje Oostende Hier zijn alvast enkele andere mogelijkheden:

Reacties

  1. Jeanine zegt:

    Vandaag hadden wij onze uitstap geplant voor het nieuwe Zwin. WAT EEN TEGENVALLER !!!! Met vijf waren wij allen ontgoocheld over het hernieuwde Zwin. Niets is nogterug te vinden van het Zwin dat wij tot op heden jaarlijks bezochten. Ons zien ze nooit meer het was een korte en niet goedkope uitstap.

  2. Prachtig vernieuwd. Mee met zijn tijd! Wel nog wat werken aan de werking van de toestellen. Er waren nogal wat zaken ‘buiten gebruik’

Geef uw mening

*

  |