Daguitstap Fort Napoleon Oostende

Op wandelafstand van de zee en de haven van Oostende, vindt u één van de bekendste bezienswaardigheden van deze kuststad: fort Napoleon. Zoals de naam al doet vermoeden, was het Napoleon die het gebouw in 1811 liet bouwen. Hij verwachtte een aanval uit Engeland op de haven van Oostende maar die vond nooit plaats. Het gebouw kreeg een andere bestemming en deed dienst als opslagplaats voor wapens en als verblijfplaats voor het Franse leger.

fort napoleon

Na de val van de Franse generaal in 1814 sloegen vandalen en dieven aan het werk in het gebouw en verloederde het. Tijdens de twee wereldoorlogen gebruikte het Duitse leger het fort als artilleriekwartier. In de jaren daarna deed het dienst als museum en opslagplaats maar daarna raakte het imposante fort in verval.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

fort napoleon2

Tot Erfgoed Vlaanderen het in 1995 onder zijn hoede nam en het gebouw gedurende 5 jaar liet restaureren. In 2000 opende het fort weer voor publiek en vandaag kan iedereen er de boeiende geschiedenis verkennen. Op uw eigen tempo en aan de hand van een audiogids komt u alle details te weten van het rijkelijke verleden van het gebouw. Bovendien kan u zich er vermaken met allerlei culturele activiteiten of gezellig iets eten en drinken in de bistro.

Contact:

• Adres: Fort Napoleon, Vuurtorenweg z/n, 8400 Oostende
• Telefoon: 059/32 00 48
• Fax: 059/32 00 56
• E-mail: info-fort@fort-napoleon.be

Prijzen (rondleiding met audiogids):

Herita-leden
€ 6 Volwassene
€ 5 Senior + 65 jaar
€ 5 Student + 12 jaar – 26 jaar
€ 2 Kind + 6 jaar – 11 jaar
€ 0 Kind -5 jaar

Niet Herita-leden
€ 8 Volwassene
€ 7 Senior + 65 jaar
€ 7 Student + 12 jaar – 26 jaar
€ 4 Kind + 6 jaar – 11 jaar
€ 0 Kind -5 jaar

Geef uw mening

*

  |