Daguitstap vistrap Oostende

De vistrap in Oostende is een pittoreske vismarkt in openlucht.

Toen de dokken in 1850 gebouwd werden, werd er ook een trap gemaakt die naar de aanmerende vissersboten leidde. Als de boten terugkwamen van het vissen, was het grootste deel van de vangst voor de reder die veel kosten aan zijn boot had. De vangst die overbleef werd verdeeld onder de bemanning en de vis die zij niet nodig hadden, verkochten ze aan de trap aan de inwoners de stad. Het trapje werd rond 1989 verwijderd maar de bijnaam “de vistrap” is gebleven.

vistrap

Vroeger verkochten de handelaars van de vistrap hun verse vis op houten planken of ruwe steen. Door een nieuwe wetgeving van het Federaal Voedselagentschap moest de vistrap hernieuwd worden. In 2006 werd de nieuwe vistrap geopend voor publiek. De vis wordt nu verkocht op blauwe steen, graniet of inox.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

vistrap2

De vistrap is elke dag open van ’s morgens vroeg. Behalve op Kerstdag, Nieuwjaar en als er storm op zee geweest is. Dan blijft hij gesloten.

Adres:
Visserskaai
8400 Oostende

Geef uw mening

*

  |