De 3 beste manieren om de Belgische kust te bezoeken

Het is heerlijk toeven aan en rondom de 67 kilometer lange Belgische kust. Lekker weg in eigen land naar eigen strand. Niet alleen ´s zomers om lekker te zonnen of in het najaar aan het strand uit te waaien maar ook om volop van de vele leuke badplaatsen te genieten. Bekende, populaire plaatsen om aan te doen zijn onder andere het bruisende Knokke-Heist, het rustige, vlakke De Haan, kunstenaarsdorp Sint-Idesbald, De Panne, Blankenberge met zijn prachtige pier en Oostende. Hier vindt u tal van goede hotels, appartementencomplexen, bistro´s, galerieën maar ook rust en ruimte. Wist u dat er aan de Belgische kust maar liefst zeven sterrenrestaurants te vinden zijn? Sel Gris, Cuines 33, Bartholomeus en Ciccio in Knokke-Heist, Philippe Nuyens in Blankenberge, Le Fox in De Panne en Ten Bogaerde in Koksijde-Oost Duinkerke. Zeg maar de ku(n)st van de gastronomie. Een bezoek aan de Belgische kust kan dus heel afwisselend zijn, afhankelijk van hoe u het zelf invult.

© unsplash.com

Waar zou u zijn zonder de trein?

Bent u van plan de Belgische kust te bezoeken? Reizen met de trein is gemakkelijk, comfortabel, snel en milieuvriendelijk bovendien. Onderweg kunt u de benen even strekken, van het uitzicht genieten of een boek lezen. Zo komt u helemaal ontspannen op de plek van bestemming aan. Er zijn rechtstreekse treinverbindingen naar alle grote badplaatsen.

Waar u niet kwam zonder de tram

Eenmaal in de badplaats van uw keuze gearriveerd, kunt u op de kusttram stappen. De kusttram rijdt langs de hele Belgische kust. Het begin- en eindpunt van de kusttram is Knokke-Heist. Hoe afwisselend is dat? Stap in en uit waar u maar wilt. Bezoek ´s middags het Casino in Knokke, ga lekker eten in een sterrenrestaurant , bezoek het James Ensor museum in Oostende en zie aan het einde van een heerlijke dag de zon ergens aan de Belgische westkust ondergaan.

Met de (elektrische) fiets

Laat, eenmaal op de plek van bestemming, de auto gewoon lekker staan en verken de omgeving en de duinen eens per fiets. Geen gezoek naar een geschikte parkeerplaats, geen parkeerkosten en heeft u zin in een alcoholische versnapering? U hoeft geen BOB te spelen, de elektrische fiets is dan een uitkomst.
U kunt hiervoor uw eigen fiets (in de trein) of achterop een fietsendrager meenemen. In de bovengenoemde grotere badsteden zijn echter ook voldoende fietsenwinkels te vinden die (elektrische) fietsen verhuren.

Met eigen vervoer

Om op uw bestemming te geraken, kunt u natuurlijk gebruik maken van uw eigen (elektrische) auto. Die kunt u aan de rand van het centrum vaak gratis parkeren en soms rijden er pendelbussen die u en uw medereizigers naar het centrum vervoeren. Uiteraard zijn er voldoende parkeergarages beschikbaar of kunt u uw auto bij uw accommodatie neerzetten.
Laadpalen voor uw elektrische auto zijn voldoende voorhanden.

Geef uw mening

*

  |