De vijf gevaarlijkste stranden ter wereld

Het strand is zowat de grootste reden waarom veel mensen elk jaar opnieuw op vakantie trekken. Lekker luieren onder een brandende zon om af en toe afkoeling te zoeken in de zee of aan de strandbar? Heerlijk toch. Een accommodatie aan de kust is dan ook ontzettend populair. Toch is het belangrijk om op voorhand even na te gaan waar je nu exact terecht komt. Ook het strand is immers niet zonder gevaar. Haaien, kwallen, vloedgolven en een sterke stroming zijn stuk voor stuk zaken die een dagje strand wel eens tot jouw laatste dag kunnen maken. Hier zijn de 5 gevaarlijkste stranden ter wereld.

Gansbaai Zuid-Afrika

© Wikipedia.org

Gansbaai in Zuid-Afrika

De Gansbaai in Zuid-Afrika is een strand dat er in één woord idyllisch uit ziet. Gelegen ten zuiden van Kaapstad lokt het parelwitte strand en de rotsachtige kuststrook elk jaar opnieuw trossen toeristen. Wat het ook elk jaar opnieuw lokt? Dat zijn haaien. Niet voor niets ligt dit strand vlakbij de zogenaamde Shark Alley, een kanaal tussen twee eilanden dat zijn naam heeft gekregen door de aanwezigheid van de witte haaien. Best maar even opletten voor je een duikje gaat nemen dus.


De mooiste strandvakanties aan de voordeligste prijzen! Bekijk het aanbod.
Promo
All inclusive vakanties voor het ganse gezin of adults only. Kies ze hier uit.
Promo
3 tot 5 sterren, gratis verblijf voor kinderen, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

De stranden van Darwin in Australië

Australië heeft sowieso al een flinke reputatie als gevaarlijk gebied. Zowel in het binnenland als aan de kust zijn er tal van diersoorten die wel eens flinke roet in het eten van jouw dag kunnen gooien. Bij de stranden van Darwin is het opletten geblazen voor kubuskwallen tijdens de zomer, krokodillen het hele jaar door en vanzelfsprekend ook haaien. Een gezellig uitje met andere woorden.

Girgaum Chowpatty-strand in India

Dit strand nabij Mumbai heeft last van een ander groot roofdier: de mens. Het ongezuiverde rioolwater van deze grootstad wordt hier immers de oceaan in geloosd en dat heeft zo zijn effect op de leefomgeving. De vervuiling op dit populaire toeristenstrand is ronduit ongezond en wordt enkel maar erger. Als je graag kennis maakt met veel te hoge concentraties fecale bacteriën is dit het strand voor jou.

Copacabana Brazilië

© commons.wikimedia.org

Copacabana in Brazilië

Het Copacabana-strand is misschien wel het bekendste strand ter wereld. Dit pareltje in Rio de Janeiro bruist altijd en is de plek om eens echt de bloemetjes buiten te zetten. Het is echter ook een strand waar de misdaad welig tiert en het water sterk vervuild is. Ben je ter plekke? Laat nooit persoonlijke spullen onbewaakt achter op het strand en hou best een oogje in het zeil. Geen ander strand ter wereld kan tippen aan het aantal diefstallen hier.


De mooiste strandvakanties aan de voordeligste prijzen! Bekijk het aanbod.
Promo
All inclusive vakanties voor het ganse gezin of adults only. Kies ze hier uit.
Promo
3 tot 5 sterren, gratis verblijf voor kinderen, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Playa Zipolite in Mexico

Het Playa Zipolite in Mexico is een prachtig strand waar een fijne en uitbundige sfeer heerst. Niet toevallig is er ook een naaktstrand. Desondanks is het hier fel opletten geblazen voor een onzichtbare vijand: de krachtige stroming. Tal van plekken langs de kust zijn voor zwemmers ronduit gevaarlijk. In het verleden verdronken hier al tal van zwemmers die de waarschuwingen van de strandwachten niet serieus genoeg namen.

Geef uw mening

*

  |