Deze dingen maken de Nederlandse kust en zee zo speciaal

Hoewel Nederland maar een klein land is, is de kustlengte van Nederland maar liefst 523 km lang! Naast dat dit dus zo lang is, is er dichtbij en aan zee in Nederland genoeg om te doen, zien en ervaren.   

© pixabay.com

1) De Waddenzee: een prachtig UNESCO werelderfgoed

De Waddenzee is een uniek natuurgebied met een grote diversiteit aan dieren en planten: een bijzondere omgeving dus! Dit gebied leent zich heel goed voor leuke activiteiten zoals wadlopen en vaartochten. Op de Waddeneilanden is ook genoeg te beleven. Van gezellige dorpjes, mooie stranden en veel natuur. Een ideale plek om te fietsen, wandelen of een andere (water)activiteit te doen.

 

2) Genoeg actiefs te beleven

De Nederlandse zee en stranden zijn natuurlijk niet te vergelijken met een tropisch strand of klifstrand met krijtrotsen. De Nederlandse kust heeft vooral duinen en over het algemeen zijn de golven niet heel hoog. Ondanks dat het niet lijkt op een strand op Bali, in Portugal of op Curaçao, betekent dit niet dat er geen avontuurlijke wateractiviteiten mogelijk zijn. Zo kan er prima gesurft worden in Nederland. Hotspots hiervoor zijn o.a. Wijk aan Zee maar ook in Scheveningen zijn genoeg mogelijkheden. Daarnaast zijn strandzeilen (blokarten), branding raften of kitesurfen leuke activiteiten om te doen.

 

3) Gezellige dorpjes en steden aan zee

Zowel op de Waddeneilanden als op het vaste land zijn er tal van pittoreske dorpjes. Gezellige steden in Zeeland zoals Middelburg, Vlissingen of Veere en steden in Noord of Zuid-Holland – zijn leuke plekken om je een dag of meerdere dagen te vermaken. Juist omdat deze steden aan zee of dichtbij zee liggen, hebben deze locaties extra sfeer. Daarnaast kan een bezoek aan een stad dichtbij of aan zee natuurlijk prima gecombineerd worden met een strandwandeling of een diner aan de boulevard.

 

4) Musea

De watersnood in de 20e eeuw is een van de historische gebeurtenissen die een link hebben met de Noordzee en Nederland. De watersnoodramp heeft een grote rol gespeeld in Nederland. De grote deltawerken zijn het resultaat van veel innovatie en manieren om de zee binnen perken houdt. Neeltje Jans is een museum die dit stukje geschiedenis ten toon stelt. Daarnaast is het Zuiderzee museum ook een interessant museum om te bezoeken wanneer je meer wilt weten over de toenmalige Zuiderzee.

 

Nederland heeft op het gebied van zee, strand en de omgeving daaromheen genoeg te bieden. Het aanbod hotels aan zee is groot genoeg om dit te ontdekken in een paar dagen, een weekend of een week.

Geef uw mening

*

  |