Dieren op het strand

Ga je binnenkort naar de Belgische kust en wil je jouw hond meenemen? Lees dan op deze pagina wat de regels van de verschillende kustplaatsen zijn met betrekking tot het meenemen van honden en ga goed voorbereid naar jouw favoriete kustplaats toe.

Dieren op het strand

Blankenberge
Je mag je hond meenemen naar de stranden die je in Blankenberge kunt bezoeken, maar je moet de hond wel altijd aan de leiband houden. In welke periode van het jaar je ook naar het strand in Blankenberge gaat, je mag de hond nooit loslaten.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Bredene
Je mag de stranden van Bredene niet betreden met honden in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus van 10:30 uur in de ochtend tot 18:30 uur in de avond.

De Haan
Tussen 1 juli en 15 september zijn honden niet toegelaten op het gedeelte strand en zee dat voor de Zeedijk-De Haan en de Zeedijk- Wenduine ligt. Op het gedeelte strand en zee op 250 meter aan beide zijden van de Vosseslag en Harendijke, moeten honden aan de leiband gehouden worden.

De Panne
Je mag de hond zonder leiband meenemen op het strand van De Panne in de periode van 30 september tot 1 juni. Tussen 1 april en 30 september is er een verbond voor honden op het strand tussen het Canadezenplein en het menument Leopold I. Honden mogen niet rondzwerven, dus het meenemen van de leiband is verplicht.

Knokke-Heist
Vanaf 15 juli tot en met 15 september is er een verbod van honden op de stranden van Knokke-Heist. Alleen op het gedeelte dat ten oosten van strandhoofd nummer 13 (tegenover de Swimming Pool), worden honden wel toegelaten. Honden mogen niet op het strandreservaat in de Baai van Heist komen.

Middelkerke
Honden zijn welkom in de strook tussen de golfbrekers met de nummers 5 en 6 en de nummers 23 en 24. Op 1 juni tot en met 15 september mag je honden niet op het strand laten rondlopen, ook niet als je een leiband meeneemt.

Nieuwpoort
Tussen de maanden april en december mag je niet met jouw hond op het strand van Nieuwpoort komen. In de periode dat honden wel op het strand mogen komen, moeten ze altijd aangelijnd blijven met de leiband.

Oostende
Vanaf het eerste weekend van de paasvakantie of vanaf 1 april als de paasvakantie later begint, mogen er geen honden op de stranden van Oostende komen. Deze regel geldt tot en met 30 september. De enige uitzondering is de strook tussen de golfbreker aan het Monument van de Zeelieden en de golfbreker tegenover het Kursaal tot aan de grens van Middelkerke.

Zeebrugge
Vanaf 15 maart tot en met 30 september mogen er geen honden op de stranden van Zeebrugge komen. In bepaalde gebieden mogen honden wel komen, maar moeten ze altijd aangelijnd zijn. Welke gebieden dit zijn, wordt duidelijk aangegeven.

Geef uw mening

*

  |