Eco glamping in de Auvergne

© pixabay.com

Genieten van luxe en comfort midden in de natuur, dat is glamping. Heerlijk! Maar wat nou als je daarbij je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wilt houden? Dan ga je naar de meest bijzondere, milieuvriendelijke camping die er bestaat! Cosycamp, gelegen midden in de prachtige natuur van de Auvergne!

Ecologisch verantwoord met glamour in Auvergne!

Frankrijk is nog steeds één van de favoriete vakantiebestemmingen. Ga je voor de mooie natuur van La Douce France, maar wél graag met de nodige luxe en comfort? Dan raden wij een bijzondere manier van vakantie vieren aan: eco-glamping! De Auvergne is daarvoor een prachtige, veelzijdige streek. Je kampeert in de natuur, maar kunt ook genieten van de steden en dorpen in de omgeving, met voldoende culturele en historische bezienswaardigheden. Verder is er uiteraard het Regionaal Natuurpark van de Vulkanen van de Auvergne, met de al eeuwenlang slapende vulkanen.

Een Auvergne camping waarvan de accommodaties en voorzieningen allemaal op ecologische wijze zijn ontworpen en gemaakt, van hout en lokaal vulkanisch gesteente. Dat op zich maakt een verblijf al heel bijzonder, maar ook de opzet en de prachtige locatie midden in de natuur maken zo’n vakantiebestemming uniek. Bij deze camping staat de door groene natuur omgeven leefruimte centraal. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, om elkaar te leren kennen, te praten, te ontspannen en te lezen. Op die plek bevinden zich ook een bar en een restaurant waar men uiteraard gebruik maakt van lokale producten van het seizoen.

Zwembad

Natuurlijk is een glamping eigenlijk niet compleet zonder luxe zwembad. Op deze plek geniet je van verwarmde buitenbaden met bubbelbaden en massageservice! De nieuwe sanitaire eenheden worden in het laagseizoen ook verwarmd en bieden alle benodigde faciliteiten. Qua accommodatie heb je de keuze uit diverse bijzondere, luxe verblijven voor 2 tot 8 personen, zoals stacaravans, ecolodges, hooggelegen cabines, safaritenten, zigeunercaravans, strohutten en XXL ingerichte tenten.

En die ecologische voetafdruk dan?

Dat klinkt natuurlijk allemaal als een gigantische ecologische voetafdruk, maar niets is minder waar! Deze camping is zodanig ontworpen dat visuele en geluidsoverlast zoveel mogelijk worden geëlimineerd. Het groen wordt besproeid met regenwater dat wordt opgevangen in twee putten, wieden gaat handmatig en er wordt gebruik gemaakt van de mulchtechniek. Zo voorkomt men het gebruik van chemicaliën en onkruidverdelgers. De kranen en douchekoppen zijn waterbesparend, organisch afval wordt gecomposteerd en in alle accommodaties staan afvalsorteerders. Daar komt nog bij dat alle verlichting op de camping op zonne-energie werkt en voor de schoonmaak gebruik gemaakt wordt van ecologische producten op basis van dennenzymen. Je ziet dus, op deze camping kun je genieten van luxe, natuur en vrijheid zonder schuldgevoel!

Geef uw mening

*

  |