Ervaar het leven aan boord op Museumschip Amandine Oostende

Ooit vaarden schepen uit IJsland over de wereldzeeën. Die avonturen behoren inmiddels tot een ver verleden, maar gelukkig kunt u nog steeds een bijzonder schip uit die tijd bewonderen. Dit is namelijk mogelijk tijdens een bezoek aan het museumschip Amandine in Oostende. Tijdens dit dagje uit ervaart u hoe het leven aan boord van een IJslander geweest moet zijn.

Ervaar het leven aan boord op Museumschip Amandine Oostende

De bijzondere vaartochten van de Amandine
Het museumschip Amandine is te vinden aan het droogdok van de Visserskaai in Oostende. Meer dan dertig jaar diende ze als een visserschip in IJsland. In 1962 ging de Amandine voor het eerst te water. Met het vaartuig werden onder andere kabeljauw, rode zeebrasem en Schotse schol gevangen. In 1995 vond de laatste vaartocht van de Amandine plaats. Na jarenlang te hebben gevaren, dient het nu als een interactief museum. Het is een van de pareltjes in Oostende dat tientallen bezoekers per jaar trekt.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Maak kennis met de laatste IJslandvaarder
De Amandine heeft de eer de allerlaatste IJslandvaarder te zijn. Het herinnert aan oude tijden waarin 8 tot 10 bemanningsleden vaak wekenlang de lekkerste vis uit IJsland aan boord moesten zien te halen. Tegenwoordig kunt u als bezoeker het leven aan boord ervaren. Dompel je in de Amandine onder in een interactieve en audiovisuele ervaring. Een tocht door het bijzondere museum voert onder andere langs de machinekamer, het visruim en de kajuiten. Om de ervaring nog meer aan te kleden heeft het museum zelfs geuren, geluiden en levensechte poppen aan boord toegevoegd.

Bijzondere verhalen op zee
Elk schip herbergt bijzondere verhalen, zo ook de Amandine. In haar 30 jaar op zee is er behoorlijk wat gebeurd. Zo is er in 1969 ooit een bemanningslid overboord geslagen. In 1982 raakten er bemanningsleden gewond toen de Amandine een schip met motorpech moest wegslepen. Haar bemanningsleden raakten echter gewond tijdens de actie. Door een sterke wind dreef het schip met motorpech bovendien te snel op de kust. Daardoor sloeg het schip op de rotsen, en kwamen er helaas enkele vissers en bemanningsleden om het leven. Deze verhalen laten zien dat het leven aan boord zeker niet altijd veilig was.

Ervaar het leven aan boord op Museumschip Amandine

De jaren zestig komen tot leven
Aan boord van de Amandine waant u zich voor even een echte IJslandvaarder. Sinds de laatste vaartocht van het schip zorgt de gemeente Oostende regelmatig voor renovaties en onderhoud. Zo heeft ze met een grondige opknapbeurt aan de achterkant van het schip de sfeer van de jaren ’60 doen herleven. Zo kunt u aan de achterkant van het schip wandelen door een gereconstrueerd straatje uit de zestiger jaren. Dit betreft het zogeheten Oostendse Visserskwartier. Je vindt er kleine winkeltjes, een vishandel en zelfs een bordeel.

Openingstijden en toegangsprijzen
Museumschip de Amandine in Oostende is de hele week geopend. Op maandag kunt u het bezoeken van 14.00 tot 18.00 uur, en op de rest van de dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Alleen in de maand januari is het museum gesloten. Een ticket kost 4 euro, een lage prijs voor een bijzondere activiteit.

Geef uw mening

*

  |