Fietsnetwerk Belgische kust helemaal vernieuwd

De Belgische kust loopt van De Panne tot aan Knokke, is 67 kilometer lang en helemaal ontsloten voor fietsers. Voeten op de pedalen, wind door het haar, met indrukwekkend zeezicht. In de zomer kan het direct aan de kust misschien wat dringen zijn. Stuur dan gewoon iets meer landinwaarts. Al na enkele kilometers geniet u van de rust en een minstens zo mooi landschap.

Fietsnetwerk vernieuwd

Fietsnetwerk
Via de genummerde knooppunten van het Fietsnetwerk fietst u altijd een mooie route, zonder te verdwalen. En u kunt op pad wanneer u wilt: de groen-witte bordjes wijzen u de weg. Borden met overzichtskaarten laten de mogelijke routes zien. Zin in een lange, meerdaagse fietstocht? Volg dan de bordjes met LF: de Landelijke of Lange Afstand Fietsroutes.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Helemaal vernieuwd
Eind maart 2016 is het Fietsnetwerk helemaal vernieuwd. Er zijn heel veel knooppunten bijgekomen, de knooppunten zijn opnieuw genummerd, de palen hebben een QR-nummer gekregen en er zijn nog meer dorpen, natuurgebieden en bezienswaardigheden in het netwerk opgenomen. Voor nog aantrekkelijker én veiliger fietsplezier.

Zelf samenstellen
U kunt uw route ook van tevoren alvast uitstippelen. Dan geniet u meteen van de voorpret. Op Fietsnet.be stelt u eenvoudig uw fietsroute samen. U ziet meteen hoeveel kilometer de tocht wordt en of u over verharde of onverharde wegen rijdt. De route kunt u printen of exporteren naar uw GPS.

Fietsnetwerk Belgische kust helemaal vernieuwd

Kant-en-klaar
De mooiste kant-en-klare routes, al dan niet met een thema, vindt u op Dekust.be. U kunt bijvoorbeeld fietsend flirten met zowel de Franse als de Nederlandse grens. Er zijn speciale kindvriendelijke routes. En voor de geoefende fietsers is er de 60 km lange Wijnendalefietsroute, langs het gelijknamige kasteeldomein.

Onderweg
Stap zo nu en dan zeker even af om met volle teugen te genieten van de omgeving, het uitzicht en een kopje koffie of thee. Dan wel een Kokketeute, Dronkenput, Roste Jeanne of ander typisch kustbier. Tijd voor lunch? De Noordzee zet heerlijke Vlaamse garnaaltjes, Belgica mosselen en Ostendaise oesters op het menu.

Fietsen en méér
Combineer uw fietstocht met één van de vele bezienswaardigheden, festivals en musea die de Belgische kust te bieden heeft. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Beaufort Beeldenpark aan Zee, zie hoe in Oostduinkerke nog traditioneel garnalen gevangen worden – te paard – en ga daar meteen even naar het Nationale Visserij Museum. Of breng een bezoekje aan het Sea Life Centre in Blankenberge, de hedendaagse kunstcollectie van Mu.ZEE in Oostende, het jaarlijkse stripfestival in Middelkerke of, vanaf juni 2016, het geheel vernieuwde Zwin bij Knokke.

Fietsnetwerk Belgische kust

Uitrusten en ontspannen
Wat is er na zo’n prachtige dag fietsen aangenamer dan u heerlijk laten verwennen? In één van de gastronomische restaurants aan de kust – waarvan maar liefst zeven met Michelinster(ren). En daarna lekker de sauna, jacuzzi of hamam in: veel hotels en B&B’s hebben fijne wellness-faciliteiten. Goed voor de vermoeide spieren!

Geef uw mening

*

  |