Fototentoonstelling in Oostende: “Encounters” van Jacques Sonck

30 jaar lang ging Jacques Sonck op zoek naar excentrieke figuren in ons eigen land. “Encounters” geeft een mooi beeld van allerlei indrukwekkende ontmoetingen die hij op de gevoelige plaat wist vast te leggen. De zorgvuldige selectie van 50 zwart-wit portretten laat niemand onberoerd.

Sommige mensen vielen de Belgische fotograaf op omwille van hun opvallende gedrag, kledij of uiterlijk. Hij benaderde hen op een respectvolle manier en wist zo enkele treffende portretten te maken. Alle lagen van de bevolking komen aan bod. Hierdoor wordt de tentoonstelling een mooie weerspiegeling van onze kleurrijke Belgische bevolking.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

encounters

Het werk van Sonck wordt vaak vergeleken met de portretten van marginale figuren van de Amerikaanse Diane Arbus (1923-1971). En dat is geen toeval: zij was één van zijn grootste inspiratiebronnen. Ontdek de expositie en maak zelf de vergelijking. Je kan ze nog tot 21 september 2014 bezoeken.

Adres: Fort Napoleon Vuurtorenweg, 8400 Oostende

Openingsuren:

  • In augustus: elke dag open van 10u tot 18u00
  • In september: open van woensdag tot zondag van 10u00 tot 17u00

Geef uw mening

*

  |