De Haan, veel meer dan een mooi zandstrand

Als de zon schijnt is het heerlijk om een dag op het strand te liggen en van de zee te genieten. De Belgische kust biedt heel wat plekken waar dit mogelijk is, zoals het pittoreske De Haan.

Boulevard De Haan

Boulevard
Wie de grote Boulevard in De Haan wel eens op en af gewandeld is, weet hoe prachtig het strand en de zee er uit zien. Ongeacht het weer, want ieder weertype heeft zijn eigenheid. In de wind hangen, een strandwandeling in de regen of storm maken of gewoon, lui in de zon bakken, het kan er allemaal. De Boulevard nodigt uit om een hapje te eten, een ijsje of een wafel met te nemen, om plaats te nemen op een van de terrassen of gewoon, even te gaan zitten om naar de horizon te kijken.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Sport
De Haan is uiteraard beroemd vanwege zijn breed zandstrand. Dat is echter lang niet alles wat deze leuke plaats te bieden heeft. Mensen die sportief willen zijn, kunnen hier eveneens goed terecht. Denk aan surfen, wandelen, zwemmen, fietsen of bij winderiger weer een kyte oplaten, al dan niet samen met de kids. U bent zeker niet de enige die de vlieger zo hoog mogelijk wil brengen en die behendig met de wind mee laveert. Mocht het even te druk zijn op of rondom het strand, dan biedt De Haan u een prachtige omgeving waar u kunt picknicken, heerlijk wandelen of een langer ritje met een elektrische fiets kunt maken.

Verblijf
Wie langer dan een dag wil blijven, heeft de keuze uit vakantiewoningen, hotels en B&B’s. Voor iedere beurs is er wel iets te vinden. Verder is er een zeer ruim aanbod aan restaurants waar u gezellig en vooral goed kunt eten. Van bars en cafés waar het goed toeven is en waar u, samen met vrienden, een avond makkelijk kunt vullen. Ook kinderen komen hier niets te kort. Zelfs niet wanneer het weer een dagje minder is. Minigolf is in de regen nog leuker, net als paardrijden. Of anders een uurtje bowlen, met aansluitend steengrillen.

Verblijf De Haan

Evenementen
Tijdens de lente en zomer worden er allerlei evenementen georganiseerd. Zo is ervan eind april tot begin mei de Week van de Zee, waarbij de natuur in het middelpunt staat. Of gaat u liever naar de Reuzenfeesten die in juni plaatsvinden? Tijdens de mooie zomeravonden zijn er door de week allerhande muziekfeesten. Dat gaat van jazz tot folklore, van klassiek tot evergreens. Soms in het stadspark, soms op de markt en soms in verschillende cafés.

Strand, zon, zee en rust
Sommigen onder ons houden niet van de drukte. Zij verkiezen liever de rust. Die vindt u in De Haan in de tijd buiten het seizoen of in de vroege ochtend, als alleen de meeuwen het strand bevolken. Wie de eerste stappen in het verse zand plaats, vindt die heerlijke rust die alleen de zee ons geeft. Het klotsen van het water, het zuchten van de wind en de eerste momenten van een opstartende dag.

Geef uw mening

*

  |