Heksenfeesten Nieuwpoort 2015

Nieuwpoort staat vandaag vooral bekend als een gezellige kuststad. Maar in de eerste helft van de 17e eeuw was dit helemaal anders. Maar liefst 17 mannelijke en vrouwelijk heksen werden veroordeeld tot de brandstapel. Eén van hen was Jeanne Panne.heksenfeesten2
Jeanne was een gewiekste onderhandelaarster die helaas haar uiterlijk niet echt mee had. Ze had verschillende moedervlekken, ettergezwellen en onder haar wenbrauw een ronde rode vlek. Er wordt gezegd dat Jeanne de schuilplaats van verstopt geld kon aanduiden. En ze voorspelde ook of een huwelijk stand zou houden. Door deze ,en enkele andere, gaven werd zij slachtoffer van de heksenvervolging. Op 16 mei 1650 kwam Jeanne op de brandstapel terecht.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo


heksenfeesten3
Elke drie jaar herdenkt Nieuwpoort Jeanne Panne. De stad keer terug naar de 17e eeuw. Op verschillende plaatsen in de stad worden taferelen uit Jeannes leven nagespeeld. Het festival bestaat uit twee delen. Een uitgebreid middeleeuws banket en de verbranding van Jeanne Panne.heksenfeesten1
Tickets bourgondische banketten per dag:
0-10 jaar: € 12 p.p.
10+ jaar : € 22 p.p.

Wanneer?
10, 11 en 12 juli 2015

Waar?
Verschillende plaatsen in Nieuwpoort

Meer info op de website www.jeannepanne.be

Geef uw mening

*

  |