Knokke-Heist, een zee van sport

Knokke-Heist, een zee van sport
Sinds enkele jaren organiseert kustgemeente Knokke-Heist een sportstimuleringsproject genaamd ‘Knokke-Heist, een zee van sport’. Met het project wil de gemeente sportieve inspanningen belonen en zo deelnemers aansporen meer en regelmatiger te sporten. Het gaat hier om een tiental sportevenementen waaronder de iDuathlon, zwemloop en de Zwintriathlon. Spo rtievelingen die deelnemen aan alle tien de activiteiten, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Zij die minimaal aan vijf sportactiviteiten deelnemen, krijgen de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug. Investeren in je fysieke conditie is in Knokke-Heist dus ook erg voordelig voor je portemonnee.

Knokke-Heist, een zee van sport zwemloop

Deelnemende sportevenementen
In totaal zijn er tien sportevenementen die onderdeel uitmaken van het sportstimuleringsproject van Knokke-Heist. In de programmering van de evenementen vind je een logische volgorde in de moeilijkheidsgraad. Het eerste evenement dat plaats vindt, is bijvoorbeeld ‘enkel’ een mountainbiketocht. Al snel krijg je echter te maken met zogenaamde duathlons. Dit geldt allemaal als voorbereiding voor het echte werk: Deelname aan één van de drie triathlonevents. Bekijk hieronder het volledige programma.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

1. Zondag 8 februari – Mountainbike Beach Challenge
2. Zondag 15 maart – Internationale Rabobank Zwinstedenloop
3. Zaterdag 25 april – iDuathlon
4. Vrijdag 1 mei – Kids Run, Knokke Jogging (4 & 6,5 km) & 10K
5. Zaterdag 11 juli – Zwemloop Sluis
6. Vrijdag 17 juli – Carrefour Market Strandloop Knokke
7. Maandag 20 juli – Zeezwemmen
8. Vrijdag 14 augustus – Carrefour Market Strandloop Heist
9a. Vrij 21 – Zat 22 augustus – Scapa Sports Iron Kid @ Sportoase Duinenwater
9b. Zondag 23 augustus – Paljas Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater
9c. Woensdag 2 september – Generali Zwintriathlon
10. Zaterdag 26 december – Tussen 2 Feestenloop

Sporten goed voor je gezondheid
De belangrijkste gedachte achter het sportstimuleringsproject is dat deelnemen ook echt winnen is. Het is algemeen bekend dat regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. Zo zorgt sporten voor een grotere longinhoud en een verbeterde bloedsomloop. Ook zorgt regelmatig sporten ervoor dat je hartfrequentie verlaagt, waardoor het hart veel efficiënter gaat pompen en er meer bloed in één keer door het lichaam kan worden gestuurd. Daarnaast vermindert sporten onder andere de kans op een hartkwaal, beroerte of darmkanker. Ook verbetert sporten je humeur en helpt het met andere hedendaagse stress-gerelateerde aandoeningen. Genoeg redenen dus om te beginnen met sporten!

Beginnen met sporten
Het is niet verstandig om als beginnende sporter meteen een triathlon te lopen. Naast dat je dit conditioneel waarschijnlijk niet volhoudt, heb je ook nog eens een verhoogd risico op blessures. Het advies luidt dan ook om langzaam te beginnen. Uit enthousiasme beginnen veel starters te snel en te intensief. Ze schaffen een professionele outfit aan en richten de aandacht vooral op de uithouding, kracht, afstand en snelheid. Echter, in het begin is het belangrijk de signalen van het lichaam in de gaten te houden. Ook is het een misvatting dat je een professionele outfit nodig hebt om te beginnen met sporten. Een fijn zittend T-shirt en een comfortabele joggingbroek, zoals je die bijvoorbeeld in een webshop als Mona-Mode kunt vinden, volstaan prima.

Geef uw mening

*

  |