Koksijde: voor een klassevolle dag aan zee

Koksijde is een Belgische kustgemeente met een naam als een klok. Wie denkt aan Koksijde denkt automatisch ook aan klasse en kwaliteit. Koksijde heeft dan ook enorm zijn best gedaan om een elitair, klassevol imago op te bouwen en daarna te cultiveren. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat je om in Koksijde welkom te zijn 8 nullen op je bankrekening moet hebben: een toerist van elk soort slag is welkom in Koksijde. Je zou er dan ook verbaasd over zijn wat de gemeente zo allemaal nog te bieden heeft!

Koksijde_ voor een klassevolle dag

Uitvalsbasis bij uitstek
Naast heerlijke goudgele stranden waar je onder een aangename zon kan genieten van de leuke Belgische zomer is Koksijde misschien wel bij uitstek de ideale uitvalshaven aan de Belgische kust. Centraal gelegen tussen heel wat naburige gemeenten en steden kan je vanuit Koksijde zonder enig probleem een geweldig vakantieprogramma samen stellen waarbij je je op geen enkel moment zult vervelen. Daarnaast kan je in in de gemeente zelf genieten van alle accommodaties die je van een vijfsterren vakantiebestemming verwachten zou: heerlijke gastronomie, uitstekende sportinfrastructuur en verrassend leuke hotelletjes.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Plopsaparken
Op slechts enkele kilometers afstand van het centrum van Koksijde kan je Plopsaland De Panne en en Plosaqua De Panne terugvinden. Een uitstap die zeker bij de allerkleinsten onder ons in goede aarde zal vallen maar ook als volwassene zeker en vast wat te bieden heeft. Plopsaqua is bijvoorbeeld een rechtgeaarde waterpark waar mensen van alle leeftijden zich uit kunnen leven op de hoge golven en wildwaterbanen.

Cultuur boven
Koksijde heeft een rijke culturele omgeving en pakt daar ook graag mee uit. Zo is er vlakbij het centrum een prachtige oude abdijmolen te bezichtigen. Liever Kasteel Beauvoorde? Dit indrukwekkende bouwwerk valt te vinden in Veurne slechts enkele kilometers ten zuiden van Koksijde zelf. Ook het Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke en de Cisterciënabdij Onze Lieve Vrouwe Ten Duinen valt binnen enkele minuten te ontdekken vanuit het centrum. Nog niet genoeg cultuur? Het museum Paul Delvaux ligt vlakbij en in een straal van zo’n 10 kilometer rond de kustgemeente zal je de ene na de andere kerk terugvinden die echt geschiedenis uitademt.

Sportief
Koksijde heeft naast de obligate minigolf parkjes ook heel wat te bieden op sportief vlak. Zo is echt golven geen enkel probleem en kan je ook zonder moeite tennis spelen. Op het strand van Koksijde moet je dan weer zijn voor diverse watersporten. Zin om te gaan windsurfen? Dan moet je in De Panne op slechts vier kilometer van het centrum van Koksijde zijn.

Koksijde dag

Kortom: Koksijde is echt een ideale uitvalsbasis om de hele streek te verkennen. Het stopt overigens nog niet bij de onmiddellijke omgeving van de gemeente zelf. Slechts 15 kilometer verder vindt je al Oostende terug waar je bijvoorbeeld een gokje kunt wagen in het befaamde Casino Kursaal of rustig een wandelingetje doorheen het historische centrum kunt nemen. In elk geval is Koksijde als vakantiebestemming nooit een slecht idee en de ideale manier om onze Belgische kust weer wat beter te leren kennen!

Geef uw mening

*

  |