Kuststeden

belgische kust

De Belgische kust
Het Belgische Noordzeestrand is in totaal ongeveer 67 km lang en op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld De Panne, bij laag water meer dan 500 meter breed. Het fijne zand zorgt ervoor dat het strand een echt feest is voor kinderen die er zandkastelen willen bouwen. Omdat er geen rotsen of keien zijn, kunnen ook wandelaars en watersporters zich er volledig uitleven.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Hier en daar zorgen golfbrekers ervoor dat het strand niet aangetast wordt in geval van (zware) storm. Golfbrekers zijn de plaats bij uitstek om zeesterren en mossels terug te vinden.

Toeristen uit binnen- en buitenland komen richting Belgische Kust niet alleen voor de natuurpracht, heerlijke terrasjes en bruisende cultuur, maar ook om te genieten van de zuivere zeelucht die puur, stofvrij en jodiumrijk is. Tijdens de zomer zorgt de vaak aanwezige zeebries voor wat verfrissing.

Altijd iets te doen
De kuststeden bruisen: zodra de zon opgewarmd raakt ,is strandpret de favoriete activiteit. Zandkastelen bouwen, waterpret onder het toeziend oog van de strandredders, met de boot of bodyboard de golven in, een lange tocht langs de vloedlijn,…

Laat de zon het even afweten, dan kan me terecht in de vele tearooms en restaurants die de Belgische Kust rijk is. Tijdens de zomermaanden kan er dagelijks wel ergens een avondmarkt meegepikt worden. Cultuur opsnuiven kan in de talloze musea en galerieën die de kuststeden rijk zijn.

Voor wie het allemaal wat sportiever mag, zijn er de talloze fietsroutes die de kust verbinden met het hinterland en uren fietsplezier garanderen.

Uw ideale badplaats?
De Belgische kust bestaat uit verschillende badsteden met elk hun eigen karakter en specialiteiten. Of u nu houdt van cultuur of meer sportief aangelegd bent: iedereen vindt ongetwijfeld een kuststad naar zijn wens.

Plant u een leuke uitstap naar één van de steden? Hier vindt u meer informatie en een overzicht van alle bijzonderheden die ze u bieden. Zo bent u steeds op de hoogte van de mooiste bezienswaardigheden en leukste evenementen.

  |