Nieuwpoort

kust nieuwpoort

Nieuwpoort is een kuststad met een beroemd verleden. In een reeks van bijna ononderbroken belegeringen wordt vooral de ‘Slag bij Nieuwpoort’ van 2 juli 1600 in de schoolboeken vermeld. Op het strand kon Prins Maurits de Spanjaarden overwinnen, waarna hij zijn manschappen via de zee in veiligheid kon brengen. Naast de historische voorgeschiedenis heeft Nieuwpoort echter ook een lange ervaring met de zee en de visvangst. Nergens is de aard van het vissersvolk zo goed bewaard gebleven als in Nieuwpoort.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Verbondenheid
De verbondenheid met de zee komt in uiting in de vissershaven, waar de vangst per afslag verkocht wordt. De vishandel op de kaai biedt de vakantieganger een uitgebreid assortiment verse Noordzeevis aan, maar de toerist wordt eveneens uitgenodigd om zelf op vangst uit te gaan. Op het staketsel is hengelen gratis. Nieuwpoort-Bad is nu een jonge, dynamische badplaats geworden, die gezinnen met een sportieve kijk op water aantrekt. Iets meer naar het binnenland toe, aan de monding met de IJzer, ligt Nieuwpoort-Stad, met historische bezienswaardigheden.

Natuur en ontspanning
In 1997 werden er in het Keunepark (langs de havengeul) 18 ideeënthuinen aangelegd. Behalve hengelen op zee met ‘De Sportvisser’of met de ‘Stream’ kan u ook genieten van een boottocht langs de kust van Nieuwpoort naar Oostende met de ‘Seastar’ of een rustige boottocht op de IJzer, van Nieuwpoort naar Diksmuide met de ‘Yserstar’. Eigenaars van een plezierboot kunnen gemakkelijk terecht in de grote Eurojachthaven en aan het spaarbekken of op het binnenwateren van de Westhoek.

Laatste nieuws over Nieuwpoort

Alle nieuws over Nieuwpoort
  |