Veurne

veurne

Veurne is een West-Vlaamse stad. Ondanks het relatief kleine aantal inwoners, vormt de stad toch een regionaal centrum voor de Westkust en Westhoek.

Veurne is bekend om de jaarlijkse boeteprocessie. Elk jaar kan men er de laatste zondag van juli de uitbeelding van het lijden van Jezus Christus gaan bekijken. Daarnaast is de stad ook bekend om zijn boerenpaté. De Europese Unie erkende deze als gegarandeerde traditionele specialiteit. Ook de Veurnse slaapmuts, een gebladerde gevulde sandwich, is een 100% West-Vlaams streekproduct.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Naast het proeven van de heerlijke streekproducten, kan men er ook genieten van allerlei mooie bezienswaardigheden. Een bezoekje aan het kasteel van Beauvoorde en het Stad- en Landshuis mag zeker niet ontbreken. Liever iets meer actie? Geniet van een fietstochtje in Vlaamse Velden, ontdek de stad aan de hand van een begeleide stadswandeling of maak één van de vele excursies en daguitstappen.

U merkt het al: Veurne is een stad met voor ieder wat wils.

Laatste nieuws over Veurne

Alle nieuws over Veurne
  |