Zeebrugge

zeebrugge

Verbonden door een kanaal van 12 km met de historische moederstad Brugge, is Zeebrugge een badplaats die vooral naar de toekomst kijkt. Momenteel wordt er in Zeebrugge een indrukwekkende wereldhaven gebouwd, die tot diep in de zee zal rijken. Dit doet echter geen afbreuk aan het strandtoerisme, dat zich vooral afspeelt op het prettige familiale strand. Langs de strandpromenade liggen hotels en cafés die de vakantiegangers gastvrij ontvangen.

Verse vis? Verse last minutes!
zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes


De grootste vissershaven…
Als grootste vissershaven van België telt Zeebrugge tal van typische viswinkeltjes. Naast een passagiershaven met regelmatige veerdiensten naar Engeland, heeft Zeebrugge ook een jachthaven die plaats biedt aan zo’n 100 plezierboten. Het vrij beperkte aanbod van bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden wordt ruimschoots gecompenseerd door de uitstekende ligging van Zeebrugge. Op enkele kilometers van het fraaie Brugge, het mondaine Knokke en het schildersachtige Lissewege.

Een stukje geschiedenis
Vanaf 1977 kende de haven van Zeebrugge haar grote uitbreiding. Om schepen met grotere tonnenmaat toe te laten, werd gestart met de bouw van een nieuwe zeesluis en een nieuwe achterhaven. Maar het toerisme wordt niet vergeten. Tegelijk met de uitbouw van de haven voorziet Zeebrugge verberingen aan de strand (ophoging van het strandprofiel), en tussen de oostelijke dijk en het strand van Heist is een grote jachthaven gepland.

 

 

Laatste nieuws over Zeebrugge

Alle nieuws over Zeebrugge
  |