Mercator: schip met geschiedenis

Tot eind september is de in Schotland gebouwde driemaster ‘Mercator’ te bezoeken in Oostende. Het schip heeft heel wat watertjes doorkliefd en heeft een doorleefde geschiedenis achter de rug. Zo mocht het bijvoorbeeld in 1936 het stoffelijk overschot van Pater Damiaan naar zijn laatste rustplaats brengen.

Mercator Oostende

De Mercator werd ontworpen door de poolreiziger Adrien de Gerlache. Het schip maakte 54 reizen onder het bevel van slechts twee commandanten. In 1961 werd het schip omgevormd tot een museum en sindsdien siert het de haven van Oostende. Eind september 2015 zal de Mercator de haven verlaten.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Mercator Oostende kajuit

Deze trots van Oostende is nog tot 27/09/2015 dagelijks te bezoeken van 10u tot 17u.
Prijzen: volwassenen €4; < 6 jaar gratis; 6-12 jaar €2, studenten €1, groepen €3.

Geef uw mening

*

  |