Met de baby op strandvakantie

Ieder jaar weer gaan er duizenden Belgen op vakantie. Dat kan natuurlijk in eigen land, maar ook in het buitenland. Opvallend is in ieder geval dat het merendeel ervoor kiest om te verblijven in een accommodatie aan de kust. Daar genieten ze van zon, zee en strand. Gelukkig kan dat ook echt voor iedereen. Ook met een baby is een strandvakantie prima te doen. Natuurlijk zijn er wel wat uitdagingen, maar die kun je eenvoudig overwinnen. We geven je hieronder alvast wat handige tips voor een strandvakantie met de baby.

Baby op vakantie

© Pixabay.com

Kies voor een geschikte accommodatie
Natuurlijk speelt prijs een belangrijke rol als je een vakantieverblijf aan de kust zoekt. Een goede accommodatie is echter van groot belang om een strandvakantie met de baby te laten slagen. Wanneer je in een klein appartement zit met weinig voorzieningen, wordt het een lange vakantie. Bij de grote resorts die vaak direct aan de kust liggen, zijn die voorzieningen juist altijd weer wel direct in de buurt. Natuurlijk is er ook nog een tussenweg te vinden voor een geslaagde strandvakantie met de baby.


De mooiste strandvakanties aan de voordeligste prijzen! Bekijk het aanbod.
Promo
All inclusive vakanties voor het ganse gezin of adults only. Kies ze hier uit.
Promo
3 tot 5 sterren, gratis verblijf voor kinderen, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Maak van je verblijf een thuis
Of je nu in een hotelkamer of een vakantiehuis verblijft, maak er een echt ‘thuis’ van voor de baby. Voed haar bijvoorbeeld op een vaste comfortabele plaats en maak een speelgedeelte in de hotelkamer of in het huisje. Breng eigen speelgoed mee zodat het voor de baby herkenbaar is en net lijkt alsof hij of zij gewoon thuis is.

Houd vast aan routine
Wanneer we op vakantie zijn, houden we onszelf vaak niet zo bezig met onze vaste routine. Daardoor zijn we geneigd om ook bij de baby wat losser te worden. Dat is echter niet aan te raden. Het is veel slimmer om vast te houden aan de normale routine als het gaat om dutjes, in bad doen en het ritueel van het naar bed gaan.

Baby op vakantie

© Pixabay.com

Tijd voor jezelf?
Wil je wat tijd voor jezelf? Dat is in sommige resorts mogelijk omdat daar babysitters aanwezig zijn. Dat is natuurlijk ontzettend handig omdat jullie er dan even tussenuit kunnen zonder op de baby te hoeven letten. Steeds meer resorts bieden deze service aan. De meeste werken bovendien met een streng selectiebeleid als het om babysitters gaat. Op die manier weet je zeker dat je baby in veilige handen is en dat er goed voor gezorgd wordt.


De mooiste strandvakanties aan de voordeligste prijzen! Bekijk het aanbod.
Promo
All inclusive vakanties voor het ganse gezin of adults only. Kies ze hier uit.
Promo
3 tot 5 sterren, gratis verblijf voor kinderen, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Houd de baby gezond!
Wellicht overbodig om te zeggen, maar we doen het toch. Op vakantie zijn we vaak wat minder oplettend, maar dat kan bij de baby echt niet. Vooral als het gaat om bescherming tegen de zon is het belangrijk om zorgvuldig te zijn. Zorg dat de baby goed gekleed is voor de zon. Dat betekent dat de huid goed bedekt moet zijn maar dat de baby het ook niet te warm moet krijgen. Ook kun je gebruik maken van watervaste zonnebrandcrème. Een kinderhuid is kwetsbaar en dus is het heel belangrijk om deze goed te beschermen.

Geef uw mening

*

  |