Mooie kustplaatsen in Belgie om met de auto te bezoeken

De koksijde te Oostduinkerke
De uitgestrekte natuurgebieden en het opmerkelijke culturele leven in Koksijde-Oostduinkerke zijn een topattractie aan de Vlaamse kust. Oostduinkerke is de enige plaats in de wereld waar je nog steeds garnaalvissers te paard kunt zien. Bovendien beschikt Koksijde-Oostduinkerke over alle faciliteiten die een sportieve toerist nodig heeft. Een leuke evenementenkalender, gezellige terrasjes en heerlijke gerechten vind je hier overal. Koksijde- Oostduinkerke is zoveel meer dan alleen zee en strand. Bekijk de wereld eens vanuit de top van de hoogste zandduin van de Vlaamse kust, de Hoge Blekker(33 meter) of wandel eindeloos in de ongerepte natuurgebieden die zich uitstrekken tot over ongeveer 300 hectare. Deze plaats is zeer goed bereikbaar met de auto. Met de juiste banden kun je hier ook het strand op.

Kustplaatsen in Belgie met de auto

Wandelen in de Panne
Waar de Noordzee, de duinen en de polders elkaar kruizen ligt de groene parel van de Vlaamse kust, de Panne. Je kunt hier genieten van de onmetelijke uitgestrektheid van de duinen met hun verrassende landschap. Ongestoord dwalen door een van de ongerepte natuurgebieden in de Panne is een van de vele mogelijkheden. Dit zijn allemaal elementen die je vakantie in De Panne een onmiskenbaar succes te maken.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

De Panne heeft het breedste strand van de kust, die ideaal is voor een aangename wandeling langs de zee. Het was ook op het strand van De Panne waar Koning Leopold I, op 17 juli 1831, aan land kwam en daarmee voor de eerste keer voet zette op zijn toekomstige koninkrijk.

Tot rust komen in Blankenberge
Blankenberge is een stad die nooit slaapt. Dit is een bruisende plek met voldoende mogelijkheden voor hen die rust en stilte willen. Een favoriete plek is de haven, waar vissersboten en jachten komen en gaan. Hier worden de garnalen aan wal gebracht. Zittend op de bankjes aan het water zul je nooit moe worden van het kijken naar de prachtige zee. Deze badplaats heeft voor ieder wat wils. Dat je zal merken wanneer je op een zonnige dag het strand , de boulevard en de gezellige winkelstraten bezoekt. Blankenberge is wellicht een van de meest populaire en van de drukste badplaatsen aan de Belgische kust. Nadat de zon is ondergegaan blijft Blankenberge een bruisende stad, met een nachtleven die elders moeilijk te vinden is aan de kust.

Het heerlijke Zeebrugge
De haven van Zeebrugge is de vis hoofdstad van België. De vismarkt van Zeebrugge en de omliggende viswinkels zijn een attractie voor bezoekers uit alle hoeken van het land. De vismarkt werd enkele jaren geleden verhuisd naar de binnenhaven en de vrije ruimte is grotendeels ingenomen door Seafront , een museum over het leven in en op de zee. De viswinkels rond de oude vismijn zij gebleven. Deze zorgen ervoor dat de oude gezellige drukke sfeer is bewaard gebleven.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

De Haan-Wenduine
Het toeristische hart van De Haan bestaat uit de prachtige en historische woonwijk met zijn typische Belle Epoque villa’s. In 1889 heeft de Belgische Regering een stuk aangekocht van 50 hectare grond. Het centrum van De Haan is charmant, niet alleen vanwege zijn stijl en positie, maar ook dankzij de afwezigheid van deprimerende hoogbouw. Deze kenmerken geven een bijzondere uitstraling aan deze prachtige badplaats.

Bij je aankomst in De Haan word je meteen betoverd door de mooie huisjes en villa’s in Anglo-Normandische stijl. De gezellige en gastvrije badplaats Wenduine dankt zijn rustige familiale karakter aan de lange traditie van vakantiehuizen. Zelfs met zijn levendige vakantiesfeer is Wenduine een groene oase van rust en gastvrijheid.

België heeft een hoop te bieden aan de kust. De kustlijn biedt voldoende gelegenheid om heerlijk tot rust te komen, maar ook te genieten van de heerlijke Belgische keuken en Belgisch bier. Ook kun je overal gemakkelijk je auto kwijt. Waardoor je de kust kunt bezoeken met je auto. De wegen in en rond de kust zijn overzichtelijk en goed onderhouden.

Reacties

  1. Jean Marie Beckers zegt:

    De kust is een pareltje in ons land. In elk seizoen is er wat te beleven en de moeite waard om naar de kust te rijden.
    Het is alleen spijtig dat motorhomegebruikers geweerd worden aan “onze” Belgische kust. Als ondernemer zie ik vooral de vele gemiste kansen voor de horeca en middenstand door het huidige beleid, want zij missen zo een omzet die vooral buiten het seizoen wenselijk zou zijn, me dunkt.
    Dat de beleidsvoerders van de kust eens gaan zien aan de Moezel wat daar wel mogelijk is en aan “onze” kust niet. ..of is de Campinglobby echt te machtig?

  2. LAMBRECHT zegt:

    Beste, Volledig mee eens. Wij zijn motorhomegebruikers. Wij kunnen nergens terecht aan de zee, tenzij op een camping, of hier en daar op een verloren plaats waar ze tot nu toe nog geen motorhomes aangetroffen hebben. Op een camping is vreselijk vervelend met een motorhome. Waar is je vrijheid dan? Je moet van de camping af zo laat, ga je ergens heen met je voertuig, ben je je plaats kwijt, enz… OOk wij komen liever buiten het hoogseizoen naar de kust, rustiger, ruiger weer, houden we van… Ga inderdaad eens kijken hoe ze dat in Duitsland oplossen, ook in Frankrijk op vele plaatsen? maar daar wordt alles ingepikt door die vele Nederlanders die alles zo graag Gratis hebben en alle accommodatie zo naar de bom helpen. als wij naar zee komen, hebben wij een minimum aan etenswaar bij voor ingeval van. We gaan graag uit eten, doen een terrasje, blijven langer hangen, of doen onze boodschappen aan zee, eens andere verse ingrediënten (vis) zijn altijd welkom, helaas als je met de auto bent, is dit alles heel beperkt! Wij willen niet alles gratis, voor accomodiatie willen we best betalen als het betaalbaar blijft. We mogen nu ook al niet meer in Oostende parkeren op de betaalparking daar aan ‘t station, waar vroeger de terminal was voor de boten. prima plaats voor Motorhomes, maar ja die hoteluitbaters zijn jaloers zeker dat wij het daar naar ons zin hebben om een nachtje te overnachten…

Geef uw mening

*

  |