Nieuw bezoekerscentrum in Het Zwin

Sinds 2013 wordt er hard gewerkt aan het natuurgebied het Zwin in Knokke-Heist. Het Zwin is een prachtig stukje natuur aan de Belgische kust. De fauna en flora lokken elk jaar heel wat bezoekers. Ze komen voor de zeldzame planten maar ook voor de grote diversiteit aan vogels die er komen broeden en overwinteren.

ooievaar

De werken moeten ervoor zorgen dat het Zwin gemoderniseerd wordt. Er komt onder andere een nieuw bezoekerscentrum. De eerste steen hiervan werd enkele dagen geleden gelegd. In dit centrum komen een interactieve tentoonstelling, winkel en cafetaria. Mét zicht op het Zwin.
Er wordt ook ruimte voorzien voor tentoonstellingen. Het vogelpark wordt een plaats met waterplassen en themahutten. En tussen het natuurpark en de Zwinvlakte komt een kijkcentrum. Verder wordt er ook werk gemaakt van een blotevoetenpad.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

het zwin

Tijdens de werken kan enkel de Zwinvlakte bezocht worden met een gids. In het voorjaar van 2016 zou het vernieuwde Zwin weer opengaan.

Geef uw mening

*

  |