Onbezorgd op weg? Onze 3 koffertips voorkomen pech onderweg!

Het is bijna vakantie. De ene droomt al nachten over de azuurblauwe zee waar hij vanaf het witte strand met een cocktail in de hand van kan genieten. De ander heeft de bergschoenen al uit de kast gehaald voor de stevige wandelingen die staan uitgestippeld in de Grand Canyon. Jij zit misschien al maanden te fantaseren over die fantastische cruise die je helemaal tot het warme Italië moet varen waar de pittoreske stadjes met leuke winkeltjes op je wachten. Heerlijk, maar het zal allemaal toch even moeten wachten. Je kunt namelijk niet op reis zonder valiezen. Maar die koffer; wat een lastig ding! Veel te groot en er past veel te weinig in. Vrees niet langer: met deze 3 tips ga je probleemloos en zonder zorgen naar je favoriete vakantiebestemming!

© Pixabay.com

Tip 1:
Benut de ruimte optimaal! Je koffer is natuurlijk veel te klein voor alle leuke kleding en spullen die onmisbaar zijn op je reis. Om te zorgen dat het toch allemaal mee kan, moet je slim beginnen. Bijna iedere koffer heeft op de bodem een rits waar allerlei kleine spulletjes en bijvoorbeeld ondergoed en sokken achter passen. Vervolgens kun je beginnen met het leggen van een bodempje. Probeer je kleding veelal uit te vouwen zodat de stapel laag blijft en er lekker veel in kan. Heb je dingen die absoluut niet mogen kreukelen? Rol ze dan zo strak en glad mogelijk op tot een klein pakketje. Zo voorkom je onbenutte ruimte en lelijke vouwen.

Tip 2:
Kies de juiste koffer! Er zijn honderden soorten koffers, maar je moet degene kiezen die bij jou past. Ga je altijd op korte reizen? Neem dan een kleine, handzame koffer mee. Ga je op lange wereldreizen? Zorg voor een koffer waar jouw spullen moeiteloos in passen. Het is sowieso handig om een koffer te kiezen die met je meegroeit, eentje met een zachte, flexibele eventueel met rits verhoogbare buitenkant dus. Als je dit te kwetsbaar vindt, is een koffer met een glad oppervlak ook een pré. Je kunt hem dan gemakkelijk tussen allerlei andere koffers en spullen schuiven en je hoeft niet bang te zijn dat de antisliprand ervoor zorgt dat je koffer gezellig op het vliegveld blijft plakken.

Tip 3:
We hebben het nu wel over ruimte en de juiste koffer, maar het belangrijkste moet nog komen: zorg voor een koffer die van jou is en blijft! Iedereen kent wel de verhalen over koffers die met een verkeerde vlucht meegaan of met een ander baasje. Dit kun je voorkomen door een koffer te kiezen die niemand heeft. Ga dus voor een lekker fris, opvallend kleurtje of voor een koffer met een leuke print. Als je een zakelijke koffer met een strakke kleur wilt, is dat ook prima. Zorg alleen wel voor een leuke touch die jouw koffer uniek maakt. Je wilt hem natuurlijk wel terugkrijgen, of niet?

Geef uw mening

*

  |