Ontdek De Panne op bijzondere wijze met het toeristische treintje

De meest zuidelijke badplaats van West-Vlaanderen en België heet De Panne. Het is gelegen in de gelijknamige gemeente. Uitgegroeid van vissersdorp met een rijk Eerste Wereldoorlog verleden is De Panne door de jaren heen ontwikkeld tot een heerlijke badplaats, waar u het hele jaar door kunt vertoeven. De Panne biedt namelijk veel vertier voor jong en oud. Zo bevindt zich in deze gemeente het grote Plopsaland De Panne pretpark en kunt u aan de kust go-karten of shoppen. Bekijk de prachtige monumenten, de natuurreservaten in de duinen en het echte bourgondische leven in een van de vele restaurants. In de zomermaanden is het ook nog eens heerlijk om langs de boulevard te flaneren of om te genieten van het strand. Maar De Panne heeft nog veel meer te bieden. Ontdek het allemaal tijdens een ritje met het toeristische treintje van De Panne.

Ontdek De Panne op bijzondere wijze met het toeristische treintje

Juli & augustus

Het toeristisch treintje De Panne rijdt tijdens de zomermaanden juli en augustus rond door De Panne op zaterdag en zondag. Opstappen voor een rondrit kan om 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur en 17:00 uur. U bent ongeveer 45 minuten onderweg. De witte treintjes zijn gemakkelijk te herkennen aan de boulevard.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Pittoreske tour

De tour met het toeristische treintje van De Panne begint op de Zeedijk. Dit ligt in het centrum van De Panne. Van hieruit brengt het treintje u doorheen de pittoreske Dumontwijk die is bedacht door de architect Albert Dumont. De typische cottage-architectuur is net voor het jaar 1900 gebouwd en zijn sindsdien goed bewaard gebleven. Na het bezichtigen van de Dumontwijk wordt de oude markt aangedaan. Het marktplein wordt wekelijks gebruikt voor een gezellige markt, maar is ook de plek waar historie en monumenten samenkomen. Kijk uw ogen uit, voordat u met het treintje doorrijdt naar de volgende bestemming: de luxe villawijk van De Panne. Vervolgens brengt het treintje u weer terug naar de Zeedijk waar de tour beëindigt wordt. Tijdens de tour wordt er informatie gegeven over de bezienswaardigheden en over de bijzondere aspecten van De Panne.

toeristische treintje

Ideaal voor kinderen

Een warme zomerdag aan het strand besluit u met een plezante rit met het treintje van De Panne. De kinderen kunnen na een dag spelen aan het strand lekker uitrusten tijdens de rit, terwijl u met zijn allen op een heel bijzondere wijze De Panne ontdekt. Bekijk De Panne met heel andere ogen en geniet samen met het hele gezin van deze heerlijke rit in de open wagonnetjes.

Ook voor feesten & partijen

Naast de vaste rondrittijden in de zomermaanden, zijn de toeristische treintjes van De Panne ook te huur voor feesten en partijen. Trouwt u op het strand? Dan kunt u het trouwgezelschap laten vervoeren met het treintje. Dat is wel zo gezellig en speciaal. Of geniet van een heerlijke rondrit met de hele familie tijdens een familieweekend. Ook schoolreisjes, zeeklassen en andere uitstapjes kunnen gebruik maken van de toeristische treintjes. Voor feesten en partijen kunt u de treintjes apart reserveren.

Geef uw mening

*

  |