Oude tijden herleven in het Nostalgisch Media Museum De Panne

Tijdens een dagje uit is een bezoekje aan het Nostalgisch Media Museum De Panne een leuke ervaring. Op deze plek kun je allerlei oude toestellen uit de media geschiedenis bewonderen. In dit kleine museum in het Belgische plaatsje De Panne maak je een bijzondere tocht langs onder andere oude radio’s, grammofoonplaten en televisies.

Nostalgisch Media Museum De Panne

Het Nostalgisch Media Museum De Panne

Het Nostalgisch Media Museum De Panne is ontstaan uit de passie van Jan Selschotter. Waarschijnlijk verwelkomt hij u ook als gastheer tijdens een bezoek aan het museum. Met veel plezier en enthousiasme leidt hij u rond in dit bijzondere museum. Selschotter verzamelt al sinds twaalfjarige leeftijd allerlei oude spulletjes uit de media. Zijn grootvader spoorde hem ooit aan om te beginnen met verzamelen. Sindsdien is hij er niet meer mee gestopt. Inmiddels kunt u in het Nostalgisch Media Museum De Panne zijn zeer uitgebreide collectie bekijken. Zo worden er onder andere oude radio’s, grammofoonplaten en televisies tentoongesteld. Ook kunt u er oude lampen en projectoren voor Super8 films bewonderen.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Zeldzame en waardevolle collectie

De collectie in dit kleine museum is zeer zeldzaam en waardevol. Het toont immers een stukje mediageschiedenis. Voor oudere generaties is het een bezoek aan dit museum dan ook pure nostalgie. Maar ook voor de jongere generatie is het Nostalgisch media museum De Panne een leerzame ervaring. Het is bijzonder om te zien hoe communicatie de afgelopen honderd jaar sterk is veranderd. Keek men vroeger televisie met korrelig beeld, tegenwoordig kun je in haarscherp beeld live bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd volgen op een gigantisch beeldscherm.

Oude tijden herleven in het Nostalgisch Media Museum De Panne

Gepassioneerde verzamelaar

Met een bezoek aan het Nostalgisch Media Museum De Panne ontsnap je even aan het heden. Gastheer Jan Selschotter verwelkomt u met veel plezier en enthousiasme. Hij geeft u een rondleiding door het museum en vertelt met veel passie over oude televisies. Zodoende is een bezoekje aan dit museum in De Panne dus ook erg leerzaam. Het wordt duidelijk dat u te hier te maken heeft met een gepassioneerde verzamelaar. In de loop der jaren hebben ook andere enthousiastelingen uit Panne bijgedragen aan de bijzondere collectie. De eigenaar van het museum stelt een mooie bijdrage zeer op prijs.

Ideaal voor een leerzame middag

Tijdens het wandelen door het museum dient u voorzichtig te zijn. Het is immers zonde als de bijzondere spulletjes beschadigd raken. Desondanks beleeft jong en oud genoeg plezier aan alleen al het bekijken van de bijzondere collectie. Zo kunt u er een oud toestel bewonderen die ooit werd gebruikt om radio toespraken in de Tweede Wereldoorlog te beluisteren. Ook het toestel waarmee gecodeerde boodschappen uit de oorlog werden verzonden laat een bijzonder stukje geschiedenis zien. Het Nostalgisch Media Museum De Panne is dan ook een geweldige plek voor een leerzame middag met scholieren. Zo zou een leerkracht er bijvoorbeeld een project over technologie van vroeger en nu kunnen organiseren.

Openingstijden en toegangsprijs

Het Nostalgisch Media Museum De Panne opent elke laatste zaterdag van de maand van 14.00 tot 19.00 uur haar deuren. Entree is er zelfs gratis.

Geef uw mening

*

  |