Paardrijden aan de Belgische kust

‘Op de rug van een paard is de hemel op aard’. Paardrijden is al sinds jaar en dag een van de meest gelieve sporten, en dat is niet voor niets. De vrijheid in de natuur, het contact tussen mens en dier en de beleving ‘an sich’, maken het samen tot een van de mooiste en meest onvergetelijke momenten binnen de recreatiesport. De Belgische kust is, naast haar ‘paardenparadijs’, ook nog eens een geliefde vakantiebestemming voor een zeer breed publiek. Wat is er nu beter dan deze twee populaire elementen met elkaar te combineren?

Paardrijden kust

Bijzondere natuur
De Belgische kust staat, tot aan het begin van Noord-Frankrijk, bekend om haar brede stranden; dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor toeristische strandfanaten en fanatieke zonaanbidders, ook voor liefhebbers van de paardensport vormt dit gebied de ideale recreatiebestemming. De kilometers lange stranden zorgen voor avontuurlijke ritten langs het grote water; het is dan ook niet uitgesloten dat uw ‘vierhoevige’ vervoer een poging tot pootje baden zal wagen.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Niet alleen het aangrenzende water maakt het strand tot een geliefde plek; de aangrenzende duinen, voorzien van talloze kleine heuveltjes, zorgen voor een ruig doch rustgevend stukje natuur. Dit gebied is tevens de woonplek van verscheidene diersoorten die u, voornamelijk te paard, zomaar eens zou kunnen spotten. De kustduinen zijn, geologisch bekeken, zeer zeldzaam en zodoende absolute aanraders voor wie zich eens in een ongerept en bijzonder stukje natuur wilt begeven. Galopperen over de heuvels of juist rustig stappend langs vredige watertjes; de duinen kennen een zeer breed karakter en zorgen daarbij voor groot contrast met het strand. De Belgische kust biedt daarmee het beste van twee werelden.

Eigen paard?
Bent u in het bezit van een eigen paard? Dan mag ook uw trouwe viervoeter gezellig mee op vakantie. Aan de Belgische kust grenzen vele maneges die uw paard van een tijdelijk onderkomen kunnen voorzien wanneer u van uw weekendje weg of ander soort vakantie geniet. Zo heeft niet alleen u, maar ook uw paard een verfrissende bestemming.

Ervaring
Een paard is en blijft een levend dier en daar houden we graag wat extra rekening mee. Dieren reageren op hun omgeving en de signalen die een ruiter afgeeft; dat u enige ervaring met rijden heeft, is bij voorbaat gewenst. Bent u minder bedreven rond deze sport, probeert u dan zoveel mogelijk, en in de alle rust, de instructies van uw begeleider op te volgen. Hoe meer u de rust weet te bewaren, des te meer ontspannen uw rit zal verlopen, mocht het u aan enige ervaring met deze dieren ontbreken.

Paardrijden aan de Belgische kust

Een weekje weg, daar worden we allemaal gelukkiger van. Een mooie strandwandeling is heerlijk, maar met een paard extra onvergetelijk. Op vakantie gaan, dat doe je samen, dus ook uw eigen paard mag zich opmaken voor een avontuur aan de kust. Zoals Winston Churchill het al eens zei: ‘No hour of life is wasted that is spent in the saddle’. De Belgische kust ziet u graag tegemoet.

Geef uw mening

*

  |