Scheveningen, veel meer Noordzee en strand

Scheveningen, het oude vissersdorp dat aan den Haag vastgeklonken zit, biedt de bezoeker echt waar voor zijn geld. Naast de prachtige boulevard, het ruime strand, de zee en het Kurhaus, is dit ook de uitvalsbasis voor een leuke vakantie.

Scheveningen
Scheveningen is een van de bekendste badplaatsen van Nederland. Hier vindt u een mix aan mogelijkheden. Dat gaat van een maatje uit de hand tot een heerlijke vismaaltijd. Of van een dagje zonnebaden tot een uitje met de kinderen naar Madurodam, ofwel Nederland in het klein. Liever een dag naar de residentiestad Den Haag? Heerlijk shoppen, flaneren, het werkpaleis van de koning of het Binnenhof, waar het parlement zitting heeft, bezoeken, is eveneens mogelijk. U kunt ook voor museum het Mauritshuis of de tentoonstelling van Escher kiezen. Om na afloop de Pier in Scheveningen op te gaan voor een drankje.

Vervoer
U kunt Scheveningen makkelijk per openbaar vervoer bereiken. De trams rijden vanaf uw vakantieverblijf aan en af naar den Haag en u bent binnen korte tijd op station centraal of bij het mooie, oude, Holland Spoor. Vanaf hier kunt u kiezen. Of een dagje Amsterdam. Of liever de bloemenzee van het Keukenhof? Mogelijkheden te over en nergens last van files, want u kunt er zelfs voor kiezen uw auto thuis te laten. Voor de sportievelingen is er een fietstoer door den Haag mogelijk.

Kinderen
Kinderen zijn over het algemeen dol op zand en water. U vindt hier dé plek voor hen, want op het strand waait de Blauwe vlag, waardoor u direct kunt zien dat hier sprake is van een goed onderhouden – en schoon strand en zwemwater van prima kwaliteit. Daarnaast is een bezoek aan het Muzee Scheveningen een aanrader. Hier kunnen ze rondzwerven in een heus oud vissersdorp en beleven hoe de mensen vroeger leefden. Daarnaast is hier zo wat alles wat er in de Noordzee leeft, te vinden. Geschikt voor jong en oud. Een andere aanrader voor alle leeftijden is het Omniversum, waar u kunt genieten van spectaculaire grootbeeldfilms.

Cultuur
Met Panaroma Mesdag en Museum Beelden aan Zee biedt Scheveningen de liefhebber van cultuur twee parels. Kijk eens 360 graden om u heen en ontdek het Scheveningen van de 19e eeuw. Of wandel langs de verrassende kunstwerken die de verbinding met de zee bewerkstelligen of uitbeelden. Of ontdekt u liever die prachtige, verborgen, hofjes die Den Haag rijk is? En dan is er nog die schitterende tuin rondom het Vredespaleis. Mocht u deze tuin willen bezichtigen, voor de openingstijden kunt u terecht op de website van het paleis. U komt echt tijd te kort. Gelukkig vindt u bij Tui altijd weer leuke aanbiedingen voor nog een paar dagen Scheveningen.

Geef uw mening

*

  |