Shoppen aan de Zee

Veel mensen bezoeken de Belgische kust om lekker naar het strand te gaan, maar je kunt de Belgische kust ook bezoeken om lekker te winkelen. Niet alleen in het centrum van diverse Belgische kuststeden, maar ook aan de boulevard van kuststeden zijn veel leuke winkels te vinden. Wil jij een dag, een weekend of langer naar de Belgische kust om lekker te winkelen en wil je weten waar je naartoe kunt gaan voor een ontspannen shopping trip aan zee? Lees dan in dit artikel welke drie Belgische kuststeden het beste zijn om lekker te winkelen.

Shoppen in de Belgische kuststeden

Shoppen in Oostende
Oostende ligt centraal aan de Belgische kust en heeft ongeveer 70.000 inwoners. De stad staat niet alleen bekend om het strand van de kuststad, maar staat ook bekend als gezellige stad met een groot aantal winkels. Van grote winkelketen tot kleine boetiekjes die je nergens anders ziet: je komt het allemaal tegen in de stad. En omdat er op cultureel gebied ook veel te beleven is in de kuststad, kun je jouw shopping trip ook wat veelzijdiger maken door tussen het winkelen door wat culturele activiteiten in te plannen. Omdat Oostende een vrij grote stad is, zijn hier meer winkels te vinden dan in de andere Belgische kuststeden. Daarnaast is het ook wat rustiger op straat, simpelweg omdat er meer ruimte is.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Shoppen in Blankenberge
Blankenberge is een badplaats met 20.000 inwoners. Van alle Belgische kuststeden, is deze stad het meest toeristisch. Dit merk je niet alleen aan de vele toeristen die er over de kustlijn van de badplaats lopen, maar ook aan het grote aantal terrasjes en winkels die je in de badplaats vindt. Blankenberge is helemaal afgestemd op het grote aantal toeristen dat de badplaats jaarlijks bezoekt en dit betekent dat er veel leuke winkels in de stad te vinden zijn. Of je nu kleding aan wil schaffen of woonaccessoires zoekt: in Blankenberge kom je allerlei soorten winkels tegen. Houd er wel rekening mee dat het druk kan zijn in de badplaats, want Blankenberge is simpelweg erg toeristisch en zeker in de zomer zorgt dit voor drukte op straat.

Shoppen in de kuststeden

Shoppen in Knokke-Heist
Knokke-Heist is de naam van een gemeente waar diverse kleinere badplaatsen onder vallen, waaronder Knokke, Heist en Duinbergen. Winkel je het liefst in luxe zaken, dan kun je het beste naar de gemeente Knokke-Heist gaan om in een Belgische kuststad te winkelen. In de badplaatsen die onder de gemeente Knokke-Heist vallen, staan namelijk veel luxe villa’s en om de bewoners van deze villa’s te bekoren zijn er veel luxe winkelketen in de badplaatsen te vinden. Natuurlijk zijn er ook populaire winkelketen die wat lagere prijzen hanteren en voor iedereen toegankelijk zijn, maar de gemeente staat voornamelijk bekend om de vele luxe winkels die je er vindt. Wie het prettig vindt om zijn of haar garderobe aan te vullen met designer items van luxe winkels, is in Knokke-Heist aan het juiste adres.

Geef uw mening

*

  |