Skateparken aan de Belgische Kust

Wie aan de Belgische Kust denkt, denkt natuurlijk aan zon, zee en strand. Maar deze veelzijdige kust heeft nog veel meer in petto waaronder een groot aantal skateparken die gegarandeerd bij jong en oud in de smaak zullen vallen. Skaters van alle leeftijden kunnen zich volop uitleven in de volgende parken:

Skateparken aan de Belgische Kust

BLANKENBERGE

Skatepark Blankenberge
Aan dit gloednieuwe skatepark wordt thans nog hard gewerkt. Als alles meezit, gaat het park in de zomer van 2016 open. Deze skatepiste is gelegen naast de sporthal van Blankenberge en het streven is dat het skatepark een prachtig geheel gaat vormen met de omgeving. Het park wordt uitgevoerd in rood en grijs beton. Toestellen en hellingen maken onder meer deel uit van het ontwerp. Het park wordt omringd door bomen. Skatepark Blankenberge belooft een kwalitatief zeer goed park te worden en daarmee een aanwinst voor de skatewereld.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

OOSTENDE
De badplaats Oostende is met maar liefst 5 skateparken, zowel indoor als outdoor, een eldorado voor de echte skateliefhebber.

Skatespot Oostende Dijk
Deze skatebaan bevindt zich pal voor de Paulus kerk. In de zomer is het daardoor rondom de skatebaan zeer druk met toeristen. De baan zelf is niet heel egaal maar biedt een mooie trap.

Skatepark de Bib
Dit skatepark, de naam zegt het al, ligt pal naast de bibliotheek en vlakbij zee. Het is een ideale plek voor liefhebbers van wind! De baan biedt een double halfpipe en nog veel meer andere interessante skate-elementen.

Skateparken de Belgische Kust

Outdoor Skatepark Velodrome
Het park ligt in een bos en is verdeeld in diverse zones die voor ieder wat wils bieden. De onderdelen van dit park zijn een pool met spine bowls, pool met halve bol (2x), hip bowls en een vert bowl.

Indoor skatepark De Veiling
Indoor skatepark De Veiling is door skaters zelf ontworpen en is een groot succes geworden. Het skatepark kent 300 vaste leden maar ook skaters uit de verre omtrek komen hier graag.
Vanaf 1 januari vorig jaar zijn skaters verplicht om een helm te dragen in dit park. Er zijn helmen te leen.

Skateparken Kust

OOSTDUINKERKE

Skateplaza
Skateplaza staat weliswaar in de top 10 van skateparken van België en Nederland maar is toch nog vrij onbekend. Het voordeel hiervan is dat het er nog niet zo druk is. Deze skateplek is echter zeer de moeite waard. Het park is ontworpen naar het model van skatepark Leszno in Polen en geheel in beton uitgevoerd. Hips, banks. ledges, rails, funboxes, een bijzondere mini en diverse toestellen maken dit park zeer gevarieerd. Het skatepark Oostduinkerke wordt dan ook bezocht door alle leeftijden en zowel door beginnende skaters als gevorderden.
Het park is maar liefst 2 voetbalvelden groot en bestaat uit 3 zones te weten:

  • Streetzone met onder meer stairs quarters en een wembely-gap
  • Technische zone met onder meer curbs, flat rails en wheelie-bakjes
  • Transition zone met onder meer een vulcano, hip e teardrop

Dit skatepark beschikt tevens over een grote relax-/picknickplek.

Geef uw mening

*

  |