Speelpleinen aan de Belgische kust: kinderlijk plezier

Eens je kinderen hebt hoort een uitstapje naar de kust nog veel meer bij de jaarlijkse tradities dan het voorheen misschien het geval was. De allerkleinsten houden toch immers met heel hun hart van de zee en het prachtige strand. Jammer genoeg valt daar als ouder ook het besef onder dat ze even rap terug verveeld zijn door het strand en uit alle macht iets anders willen gaan doen. Of zelfs nog een erger scenario: je hebt pech en de weergoden werken totaal niet mee om van je dag aan de kust een echte topper te maken. Een goed alternatief is dan ook een van de vele speelpleintjes aan de Belgische kust opzoeken.

Speelpleinen aan de kust

Kinderen boven aan de kust

De kuststeden en gemeenten zijn al meer dan voorzien op de allerkleinsten die richting de kust trekken. In elke badplaats vindt je dan ook zonder enig probleem het ene na het andere speelplein terug. Niet enkel speelplaatsen overigens: je struikelt bijna over de minigolf terreinen, de petanque pleinen en de tennisvelden. Bij slecht weer kan het even zoeken zijn een overdekt exemplaar te vinden maar de toeristische dienst in elke plek helpt je vast zonder enig probleem weer verder.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Speciallekes

De kust heeft echter nog veel meer te bieden dan enkel doordeweekse speelpleinen. Wat te denken van de komische Velodroom in Blankenberge bijvoorbeeld. Op deze Velodroom kies je 1 van de zowat 70 gekke fietsen uit en kan je je samen met je kind uitleven tijdens een dolkomische race waarbij er alleen maar winnaars zijn. Als je dat even beu bent kan je ook gewoon op de Autobaan er vlakbij een echte Go Kart race uitvechten met je kleine spruit.

Natuurlijk mogen we daarbij nog niet de kinderspeelpleinen bij uitstek vergeten aan de Belgische kust: de pretparken. Plopsaland De Panne is daarbij met voorsprong de plek waar je moet wezen. Je hoeft overigens echt nog niet te wanhopen als ouder bij het idee aan een dagje Plopsaland: het park heeft heus wel meer te bieden dan enkel vertier voor de allerkleinsten. Zijn je kinderen of jij echte waterratten? Dan zijn SunParks De Haan of Plopsaqua De Panne misschien wel de juiste speelpleinen voor jullie. Een frisse duik nemen of gieren bij het afdalen van een van de vele glijbanen: genot is verzekerd.

De lunaparken

Ten slotte moeten we het gewoon nog even hebben over de Lunaparken. Iedere zichzelf respecterende badplaats heeft er wel eentje in de aanbieding. De meesten zelfs meerdere. De Lunaparken zijn niet voor niets misschien wel de favoriete speelpleinen van heel wat kinderen (en ouderen!). Je kan er dan ook zo goed als alles in spelen en dat bovendien in een warme locatie terwijl je beschut bent voor de regen. Of je nu wilt bowlen, airhockyen of een ander spel wenst te spelen: Lunaparken hebben het allemaal voor je in de aanbieding staan.

Kortom: zelfs op de slechtste dag aan de Belgische kust is het zo goed als onmogelijk je te vervelen! De vele speelpleinen die de streek rijk is verzekeren vertier voor jong en oud.

Geef uw mening

*

  |