Sporten in de zomer is goed voor lichaam en geest

Houd jij erg van sporten? Vind je het heerlijk om fysiek bezig te zijn? Ontspannen door inspannen is jou helemaal op het lijf geschreven? Het gebeurt wel dat mensen in de winter heel fanatiek sporten, maar dat tijdens het zomerseizoen alles een beetje stil komt te liggen. Een terrasje pakken na werk klinkt soms uitnodiger dan een uur zweten in de sportschool. Uiteraard is dat helemaal niet nodig. Ook in de zomer kun je lekker doorgaan met sporten. Extra gezond zelfs, sporten in de zomer. Wil je weten waarom? Lees dan verder!

© Pexels.com

Hardlopen: de ultieme zomersport

Om te beginnen zijn de meeste zomersporten erg goed voor het algemeen welzijn. In de zomer is het een stuk aantrekkelijker om bijvoorbeeld je hardloopschoenen aan te trekken of je fiets uit de schuur te halen dan in de winter. Hardlopen is niet alleen goed om fit te blijven, uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat het werkt als medicijn tegen ziektes als diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en depressies. En het is zo simpel om te doen! Even een half uurtje buiten rennen en je bent alweer klaar. Er zijn tegenwoordig ook superveel (gratis) fitness apps die kunnen helpen je prestaties bij te houden en die je ook echt motiveren! Bovendien is hardlopen ook nog eens een van de goedkoopste sporten. Een keer investeren in een paar schoenen en kleding en je bent voor de komende jaren klaar. Voor een paar goede loopschoenen kun je even een kijkje nemen of Campz.be

Je maakt extra vitamine D aan

Als je binnen aan het sporten bent, moet je het zonnetje missen. Ga je in de zomer lekker buiten bewegen, dan is dit een groot voordeel. Vitamine D maakt je extra sterk en gezond. Daarnaast is de buitenlucht op zich ook goed voor je en wanneer je veel groen om je heen ziet, zul je merken dat je extra snel en veel dieper tot ontspanning komt. Je kunt buiten allerlei sporten beoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan conditietraining, roeien, fietsen, joggen, zwemmen of wandelen.

Het bespaart je geld

Ga je binnen sporten, dan zal daar vrijwel altijd een prijskaartje aanhangen. Uiteraard is dat helemaal niet erg, maar gratis sporten is toch wel net zo leuk. Veel sporten kun je gratis en voor niets beoefenen in de buitenlucht. Ga je hardlopen, dan heb je wel goede kleding en schoenen nodig, maar dat is een eenmalige aankoop. Wandelen en fietsen kost je helemaal niets.

Het maakt je extra gelukkig

Buiten zijn en vooral ook buiten sporten maakt mensen heel gelukkig. Wanneer je buiten aan het bewegen bent, komen er extra veel endorfines vrij. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat stress en spanning verdwijnen en dat je weer veel beter in je vel komt te zitten.

Je kunt overal waar je maar wilt sporten

De kans is groot dat jullie er in de zomer ook een paar weken op uit trekken. Vind je het niet prettig om het sporten te onderbreken, ga dan gewoon door terwijl je op vakantie bent. Je neemt je hardloopkleding, de wandelschoenen of je skeelers gewoon mee en je bouwt op vakantie verder aan je conditie.

Je kunt het tijdstip kiezen dat je het beste uitkomt

Een ander voordeel van sporten in de zomer is dat je kunt gaan wanneer je wilt. Je zit niet vast aan bepaalde tijden, maar je trekt de deur achter je dicht wanneer jij wilt. Aangezien het heel lang licht is (en met een beetje geluk ook warm) kun je de hele avond nog naar buiten gaan om te hardlopen of fietsen. Wanneer het echt heel warm, zorg dan voor luchtige kleding en genoeg drinken.

Geef uw mening

*

  |