Surfspots aan de Belgische Kust

Surfen aan de Belgische Kust zal voor veel mensen een regelrechte verrassing zijn. De Belgische behoort weliswaar niet tot de klassieke surflanden maar is als surfspot zeer zeker de moeite waard. Onbekend maar niet onbemind! Deze mooie Noordzeekust biedt namelijk talloze mogelijkheden voor de surfer die niet bang is voor een paar flinke golven. Daarbij moeten de snel wisselende weersomstandigheden, waar je in dit gebied onherroepelijk mee te maken krijgt, natuurlijk wel nauwlettend in het oog gehouden worden. Handig is dat diverse gemeentes en surfclubs over live webcams beschikken zodat je thuis het weer al van te voren kunt bestuderen.

surfspots DUINBERGEN HEIST


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Hieronder volgt een overzicht van de beste surflocaties aan de Belgische Kust.

KNOKKE/HEIST

Surfers Paradise
Surfers Paradise heeft een unieke locatie midden in de duinen pal naast het natuurreservaat Het Zwin. Ook de uitstraling van het clubhuis, in Californische stijl, is uniek. Op het sfeervolle terras bevindt zich zelfs een openlucht jacuzzi met uitzicht op zee! In de hangmatten en zitzakken is het heerlijk chillen. Verder ontbreken douches, kleedruimten en materiaalverhuur natuurlijk ook niet. Bij deze club kun je terecht voor windsurfen, golfsurfen, kitesurfen en SUP. Maar er worden ook andere zee- en watersporten aangeboden en ook voor kampen en groepsactiviteiten ben je hier ook op de juiste plek.

Lakeside Paradise
Dit is een andere bijzondere surfclub welke direct aan het Duinwatermeer gelegen is. Dit meer is verdeeld door een wandelponton en één helft biedt gelegenheid voor windsurfen en SUP. Verder beschikt Lakeside Paradise over een bar, restaurant, speeltuin, grote strandterrassen en zelfs een jeugdherberg. Naast de ingang van het clubhuis bevindt zich ook een winkel met surfmaterialen.

Knokke-Heist is de groenste gemeente van de Belgische kustregio. Naast stranden vind hier ook een prachtig duin- en bosgebied. Verder kun je hier ook uitgebreid winkelen.

DUINBERGEN/HEIST

Anemos
Anemos biedt mogelijkheden voor wind- en kitesurfen. Er wordt ook scholing geboden aan groepen en er worden sportkampen georganiseerd. Daarnaast is er een gezellige strandbar en een speeltuin voor de kinderen. Deze club is te vinden op de grens van Heist-Duinbergen ter hoogte van de Anemonenlaan.

OOSTENDE

VVW Inside-Outside
Deze club heeft, als enige club in België, de beschikking over 2 locaties te weten één aan het binnenwater Spuikom en één aan het strand. Op beide locaties worden trainingen gegeven. Je bent hier voor zowel windsurfen als kitesurfen maar ook voor zwaardbootzeilen en catamaranzeilen voor kinderen aan het juiste adres. De club is ook met openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar.

Oostende geniet niet alleen naamsbekendheid als badplaats maar ook als vestingstad. In Fort Napoleon is tegenwoordig een museum gevestigd. Verder zijn het historsiche museumschip Mercator en het Noordzeeaquarium ook een bezoekje waard.

Surfspots aan de Belgische Kust

KOKSIJDE/OOSTDUINKERKE

Surfsclub Windekind
Deze surfclub wordt geroemd als de beste spot van België maar is ook bij uitstek geschikt voor de beginnende surfer. Er worden lessen aangeboden in alle maten en soorten. Naast het traditionele windsurfen kun je je hier ook bekwamen in kitesurfen, golfsurfen en stand up paddling. Een aantal voordelen van deze club zijn een zeer brede insteekzone, een grote zone zonder baders en veel parkeergelegenheid. In het sfeervolle clubhuis met terras kun je voor een hapje en een drankje terecht. Tevens is er materiaal te huur. Surfclub Windekind organiseert verder het hele jaar door grote surfevenementen. Deze club is het te vinden op het strand Groenendijk en is tevens met de kust-tram en bus 69 bereikbaar.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Sycod
Ook de Sand Yacht Club van Oostduinkerke wordt geroemd als één van de beste kitesurflocaties van de kust. In deze strand- en watersportclub ben je aan het juiste adres voor wind- en kitesurfen maar ook voor sup, zeilen en zeilwagenrijden. Tevens worden er jeugdkampen en weekenden voor kinderen georganiseerd. Sycod bevindt zich aan de Alfred Devoslaan 50 in Koksijde.

Koksijde/Oostduinkerke is een veelzijdige en sfeervolle badplaats die niet alleen bij surfers zeer geliefd is maar ook natuurliefhebbers komen hier graag. De omringende duinen en bossen zijn beschermd natuurgebied en nodigen volop uit tot fietsen en wandelen.

SINT-IDESBALD

Kyc
De Koksijde Yachting Club bevindt zich achter de duinen van Sint-Idesbald en biedt uitgebreide (les)mogelijkheden voor wind- en kitesurfers. Maar je kunt hier ook terecht voor SUP en zeilen. De faciliteiten van de KYC bestaan onder meer uit water, een luchtcompressor, tractor, douches en kleedkamers. Tevens is er een gezellig clubhuis met een groot zonneterras. Ook deze club organiseert regelmatig een surfevenement

Surfspots KNOKKE HEIST

Sint-Idesbald is naast badplaats ook een kunstenaarsdorp. Je kunt er diverse ateliers en een museum bezoeken.

Geef uw mening

*

  |