Tentoonstelling in Oostende: Loopgraven in Afrika

De meeste herdenkingsprojecten rond WO I leggen de focus op Vlaanderen. Maar historicus Lucas Catherine vestigt de aandacht op een vergeten oorlog die zich ver weg van de IJzer afspeelde.

Loopgraven in Afrika

 

Archiefmateriaal van 1914 tot 1918 vertelt het verhaal van Belgisch Congo. De bevolking daar werd door België ingezet om tegen de Duitsers te vechten in het huidige Tanzania. Een bloedig gevecht waarbij veel mensen stierven. De mannen werden er ingezet als soldaat of drager. Maar ook de vrouwen ontsnapten niet aan het leger. Zij kookten en wasten er voor de soldaten.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

oorlog afrika

De tentoonstelling is nog open tot en met 14 september 2014. Je vindt er foto’s en voorwerpen uit de archieven van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, Tervuren, het Koninklijk Legermuseum, Brussel en het Bundesarchiv, Berlijn. Ook de eigenaars van diverse privéverzamelingen werkten mee aan deze expositie.

Adres: Indoor in de Venetiaanse Gaanderijen: hoek Zeedijk / Parijsstraat, 8400 Oostende

Openingsuren:

  • Maandag t.e.m. zaterdag (ook op feestdagen) : 14u00 tot 18u00
  • Zondag: 10u00 tot 12u00 en 14u00 tot 18u00

Toegangsprijzen

  • Volwassenen: € 4
  • Studenten, bezoekers met Oostende City Pass, senioren (+60 j.), Cultuurkaart 2014, groepen (min. 20 p.), houders Voordeelkaart De Lijn, Knack Club, vrienden Mu.ZEE : € 2
  • Combiticket met de expo Sammy Baloji in Mu.Zee t.e.m. 14 september: € 7

Geef uw mening

*

  |