Vakantiebestemmingen aan zee in Europa

© pixabay.com

Komen de reisbeperkingen je de neus uit? Heb jij ook zo’n zin om te reizen. Wij van kustonline.be voelen het ook. Wij hebben gewoon zin om er even tussenuit te gaan. Het leek ons daarom gepast om alvast eens naar de beste bestemmingen te kijken wanneer we weer mogen en kunnen reizen. 2021 zal nog steeds een jaar worden waar we de gevolgen van de coronacrisis volgen. Daarom kijken wij ook naar de zonnige plaatsen aan zee binnen Europa. Je hoeft echt niet altijd naar Bali te gaan als je een beetje zon nodig hebt hoor! Als jij je aangesproken voelt door deze woorden, lees dan snel verder. Wij bespreken in dit artikel de beste plekken aan zee binnen Europa.De beste bestemmingen met zandstranden in Europa

Houd jij ook van een uitgestrekt strand met prachtig goudbruin zand? Ook dit soort stranden zijn te vinden in ons centrale continent Europa.

Spanje, Italie en Frankrijk hebben veel van de beste zandstranden in Europa. De Costa Brava heeft uitgestrekte gouden zandstranden en warme, ondiepe wateren. Hierdoor is de Spaanse Costa zeer gewild bij gezinnen. Ook bij de noorderburen in Frankrijk heb je mooie strand in bijvoorbeeld Nice of in de Franse Riviera. In Portugal is natuurlijk de Algarve ontzettend populair. In de Algarve is het vanaf februari al boven de 17 graden Celcius gemiddeld. Klinkt goed toch?

Beste stranden om te watersporten

Wie graag surft moet Ericeira of Peniche in Portugal proberen. De stranden en kliffen van de indrukwekkende en wilde Atlantische Oceaan bieden allerlei soorten golven. Er zijn breaks te vinden voor ervaren surfers, maar ook voor beginnende surfers. Ga je liever snorkelen of duiken dan hebben de rotsige stranden van Kroatie of Menorca helder, kalm water dat ideaal is om een kijkje onderwater te nemen. Hier zijn veel stranden waar je gewoon in het warme water kunt duiken en een kijkje kunt nemen in een prachtige onderwaterwereld. Als bonus noemen we ook nog het relatief onbekende eiland Madeira in Portugal. Je kunt hier allerlei watersporten beoefenen, maar een van de leukste activiteiten hier is dolfijnen spotten. Huur een boot en ga er op uit!

Dingen die je kunt doen tijdens je strandvakantie

Wat je ook wil doen tijdens je vakantie, het is niet zeker dat je in deze tijden je favoriete bezigheden kan doen tijdens je vakantie. Winkelen, nachtleven en historische locaties bezoeken is niet altijd mogelijk door de coronaregels. Watersporten zoals surfen, windsurfen, zeilen en kitesurfen bieden altijd een optie voor watersportliefhebbers. Ook gewoon een dagje zonnen met een boek op het strand is in de meeste gevallen mogelijk. Wat we aanraden is dat je een bordspel of een kaartspel meeneemt. Mocht je verrast worden door een gesloten attractie of slecht weer, kun je altijd samen met je vrienden of familie een spelletje spelen. Ben je alleen en redelijk avontuurlijk ingesteld? Dan raden we je aan om eens online poker te spelen. Dat is een superleuke bezigheid als je alleen thuis zit. Prijzen winnen met uitzicht op het strand, dat is pas een droomvakantie.

 

 

 

 

Geef uw mening

*

  |