Verrassend Nieuwpoort

Nieuwpoort is een Belgische gemeente in West Vlaanderen gelegen aan de Belgische kust. De stad Nieuwpoort zelf bestaat uit twee delen, namelijke Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad en telt ruim elf duizend inwoners. Samen met de dorpen Ramskapelle en Sint Joris behoort de stad tot de gemeente Nieuwpoort. Een andere belangrijk aspect van de gemeente en het omleggen landschap is de rivier Ijzer, deze mondt via de Ganzepoort in Nieuwpoort uit in de Noordzee.

Verrassend strand Nieuwpoort

De badplaats beschikt over de grootste jachthaven van Noord Europa en beschikt over ongeveer twee duizend ligplaatsen. Daarnaast beschikt het natuurlijk over een groot en aangenaam zandstrand. In de omgelegen streken staat Nieuwpoort ook wel bekend als de hoofdstad van Verse Vis. Dit heeft voornamelijk te namen om zijn bruisende vis industrie. Toeristisch gezien is Nieuwpoort een gemeente voor alle seizoenen.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

De stad heeft een buitengewone interessante geschiedenis, het is dan ook een stad die meer dan de moeite waard is om te bezoeken. En hoewel de stad in de eerste wereld oorlog grotendeel verwoest was, en een lange periode van herbouw heeft gekend is er meer dan genoeg historisch erfgoed. Je kunt daarnaast Nieuwpoort ook uitstekend bezoeken te voet, openbaar vervoer of gezellig op de fiets.

Wat is er te doen in Nieuwpoort?

Er zijn verschillende leuke dingen te doen in de gemeente. Hieronder staat een korte lijst met attracties en bezichtigingen die zeker een bezoekje waard zijn.

Het stadhuis
Het huidige stadhuis van Nieuwpoort staat op het Marktplein en werd gebouwd in 1922. Boven de ingang kun je het wapenschild vinden en binnen kun je genieten van een rijke en diverse verzameling kunstwerken.

De Onze Lieve Vrouwe kerk
Deze mooie en gotische kerk werd in de jaren 20 herbouwd nadat het bijna was vernietigd in de eerste wereldoorlog.

Monument van Koning Albert-I
Dit monument heeft als doel de herinnering aan alle slachtoffers van de eerste wereldoorlog levend te houden. Dit monument staat naast nog een andere bekende monument van Nieuwpoort.

Verrassend Nieuwpoort

De Vismijn
De vismijn is een instelling dat ook wel bekend staat als de visveiling of visafslag die bemiddelt in de verkoop van vis aan handelaars. Je kunt er deelnemen aan de een begeleide wandeling die vertrekt bij de Dienst voor Toerisme.

Ganzepoot
Dit is een interessant sluizencomplex dat essentieel is voor de afwatering van de polders en het in stand houden van het waterpeil.

De Belfort van Nieuwpoort
Deze 35 meter hoge toren is gebouwd en behoort tot het UNESCO werelderfgoed. De toren werd tijdens de eerste wereldoorlog bijna volledig verwoest en na de oorlog naar het historische model herbouwd.

White Residence
Dit grote art deco gebouw gelegen op de zeedijk daterend uit 1924. Het werd gebouw naar een ontwerp van de architect A. Lagache. Het stond in vroegere tijden ook wel bekend als Le Grand Hotel en heeft verschillende motieven, festoenen en beelden die meer dan een bezoekje waard zijn.

Geef uw mening

*

  |